Румен Петков по БНТ: Голямото политическо предизвикателство пред ПП АБВ е да върнем нормалността

Facebook Twitter

 

ПП АБВ да се регистрират самостоятелно за предстоящия парламентарен вот. Председателят на партията Румен Петков заяви в "Денят започва" по БНТ, че още през октомври АБВ заяви готовността си за партньорство и за конструирането на един сериозен солиден субект в лявоцентристкото пространство, но за съжаление разговор не се е получил.

"Имаме сериозни отлики с някои от политическите партии - нетърпимостта към корупцията, към тоя брутализъм в управлението, неспестяването на истината за уродливите действия на прокуратурата, мълчанието на някои от останалите в последните месеци на тая тема, и усещането за самодостатъчност от БСП", обясни в “Денят започва” председателят на партията Румен Петков.

Той добави, че през октомври са заявили “готовността си за партньорство, за конструирането на един сериозен солиден субект в лявоцентристкото пространство, който да внушава в избирателите усещането за средносрочна перспектива, за трайна алтернатива, която заслужава внимание и подкрепа”, но разговор не е имало.

Не обичам да ме лъжат, каза Петков в отговор на въпрос защо беше отхвърлена идеята за коалиция с Мая Манолова.

”Когато един човек се изправя и казва "Аз няма да правя политически проект" преди една година и половина, и няколко месеца по-късно прави откровено политически проект и това не впечатлява никого, е малко странно. Но, според мен, по-лесно обяснимото е как се мълчи на темата решението на Софийска градска прокуратура да спре разследването срещу шкафчето с 1 милион евра на Бойко Борисов", обясни  той.

Лидерът на АБВ заяви, че техните кандидатите са млади и енергични хора, които са изключителни специалисти в сферите си, защото хората искат генерална промяна, а в АБВ това се разбира много по-добре.

Според Петков, ако един лидер вижда съществуването на собствената си партия, за да е в парламента, това е малко грозновато. Той коментира, че не само не му липсва присъствието в парламента, но и в последно време се гордее с отсъствието си там.

Как Румен Петков коментира COVID кризата у нас и поканата към доц. Мангъров да бъде номиниран като кандидат за народен представител на АБВ вижте във видеото.

 

Публикувано на 12.02.2021 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ представи предизборната си платформа

АБВ България

Маргарита Любенова е водачът на листата на ПП АБВ Ловеч

АБВ България

Политологът Любомир Йорданов е водачът на листата на ПП АБВ в Габрово

АБВ България

Д-р Стоименов в ЕВРОКОМ: Пандемията ни показа истинската картина на здравната система (ВИДЕО)

АБВ България

Стойно Чачов бе представен като водач на листата на ПП АБВ на 13 МИР в Пазарджик


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни