Учредиха Столична женска организация към ПП АБВ

Facebook Twitter

При висок интерес в централата на ПП АБВ в четвъртък бе учредена Столична женска организация.Специални гости на събитието бяха лидерът на формацията Георги Първанов, зам.-председателят Ивайло Калфин, народният представител Мариана Тодорова, председателят на АБВ-София Тодор Цанев, както и председателят на Федерацията на женските клубове в ПП АБВ Невена Стоянова.

Именно Невена Стоянова откри събитието, като представи многобройните инициативи, реализирани от женските клубове към ПП АБВ, свързани с благотворителност и дарителска дейност. Тя бе категорична, че освен моментната посока на работа, дамите в ПП АБВ трябва да се включат по-активно и в разработването на политики. Не на последно място тя призова женските клубове да участват активно и в кампанията за президентските избори. „От нас се иска да изградим топлата връзка, да работим за обществото“, добави Стоянова.

Преди пристъпването към дискусионната част с пълно мнозинство бе избрано ръководство на Федерацията на женските клубове в София в лицето на Христина Добрева – председател, Десислава Александрова и Иванка Тончева – зам.-председатели.

По време на самата дискусия бяха засегнати широк спектър от теми, между които образование, здравеопазване, общата политическа обстановка и, разбира се, предстоящата президентска кампания.

Един от основните въпроси, задавани към ръководството на партията, бяха насочени към възможностите за взаимодействие на ПП АБВ с леви и патриотични организации.

Народният представител Мариана Тодорова обясни, че опити за сближаване с БСП се правят, но докато е едностранчив този процес, това няма как да се случи.

Лидерът на ПП АБВ Георги Първанов от своя страна се обърна към дамите с призив да бъдат носител на критичност вътре в партията, да бъдат коректив и да посочват грешките, когато има такива.„Трябва да приземим своята работа. Това би бил един много необходим щрих към политиката на ПП АБВ и вие можете да помогнете за това“, категоричен бе Георги Първанов и добави, че именно дамите биха могли да дадат по-впечатляващ образ на президентската кампания.

Относно възможността за ляво-патриотична коалиция Георги Първанов заяви: „За съжаление виждам едни тенденции в обратна посока. Не е изключено да се получат такива избори, в които всяка партия отново да си преброи електората. Не съм оптимист. Така че, ще работим за коалиция, но ще се готвим за самостоятелна кандидатура“.

Иван Гайдаров

Публикувано на 17.06.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Издават в Плевен пощенска марка с творба на академик Светлин Русев

АБВ България

Любомира Ганчева: ПП АБВ ще се бори за повече държава във всяка община и край на забравените от Бога и Бойко населени места

АБВ България

ПП АБВ настоява за незабавен мораториум върху сделката за новите самолети, организира дискусия за ВВС

АБВ България

ПП АБВ ще се регистрира самостоятелно за участие в местния вот

АБВ България

НАЦИОНАЛНИ ПОСЛАНИЯ НА ПП АБВ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ „МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019“


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни