АБВ - Младежи стартира инициатива под надслов „Аз оставам в България“

Facebook Twitter

Държавата е изоставила младите хора в България на произвола на съдбата. На тях отдавна  не се гледа като на потенциал за развитие на страната, като на ценен ресурс,  от който зависи нейното настояще и бъдеще.  Повече от десетилетие темата за младите хора  изцяло отсъства от общественото пространство, което е напълно недопустимо. Това заяви по време на пресконференция, веднага след старта на националната инициатива „Аз оставам в България“, председателят на младежката организация на АБВ Любомира Ганчева. „Младите хора не сме просто бъдещето, а и настоящето. Нашият глас трябва да бъде чут. Във време в което е видно, че политическите месии не работят,  че обществото ни е обхванато от пълна апатия ,  политиката все повече отблъсква нашите връстници и те не се чувстват представени от управляващите. Тук идва ролята на АБВ-Младежи, които вече над три години живеем с пулса на времето, с проблемите не само на национално ниво, но и с проблемите на всяка община. В рамките на последните четири  месеца проведохме две национални младежки семинара, по време на които наред с обучение около 100 млади души предложиха редица каузи, зад които да застанем. Младежката политика не трябва да се изработва в затворени пространства, тя трябва да е от младите за младите, да е конкретна, интересна и увличаща, но най-вече да е  навън  сред хората, след всички нас“, заяви тя.

„Такава е и националната инициатива „Аз оставам в България“, която избрахме да стартираме с флашмоб  в центъра на град Плевен. Жителите на града-герой  ни видяха, разбраха кои сме, защо искаме да останем тук, в собствената си страна и какво ще направим за нея. Инициативата ще бъде проведена в редица общини, където нашите връстници ще споделят защо обичат България и кое ни мотивира да искаме да създадем дом, семейство и да изградим кариера в родината си“, посочи още Ганчева.

Думите й допълни Пламена Пламенова, председател на АБВ – Младежи София. „Във време, когато младите хора са апатични, когато бягат в чужбина, ние сме направили своя избор да останем тук и да работим за изграждането на политика в полза на обществото и страната ни. Ще участваме активно в подготовката и реализацията на мероприятия, посветени на отбелязването на 140 годишнината от Освобождението на България – на местно, национално и международно ниво. Предвиждаме редица инициативи за стимулиране на физическата активност и здравословния начин на живот сред младите хора“.

Публикувано на 04.11.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

Представители на ПП АБВ поднесоха цветя на паметника на Васил Левски

АБВ България

Предстои третият Национален футболен турнир, иницииран от младежката организация на ПП АБВ

АБВ България

Любомира Ганчева: Четвъртият международен енергиен форум, организиран от ПП АБВ, е не само най-силният, но и най-силното енергийно събитие в страната

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ продължава дискусията за гарантиране на честни избори

АБВ България

Румен Петков призова бруталният междуинституционален политически език за бъде загърбен


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни