АБВ - Младежи стартира инициатива под надслов „Аз оставам в България“

Facebook Twitter

Държавата е изоставила младите хора в България на произвола на съдбата. На тях отдавна  не се гледа като на потенциал за развитие на страната, като на ценен ресурс,  от който зависи нейното настояще и бъдеще.  Повече от десетилетие темата за младите хора  изцяло отсъства от общественото пространство, което е напълно недопустимо. Това заяви по време на пресконференция, веднага след старта на националната инициатива „Аз оставам в България“, председателят на младежката организация на АБВ Любомира Ганчева. „Младите хора не сме просто бъдещето, а и настоящето. Нашият глас трябва да бъде чут. Във време в което е видно, че политическите месии не работят,  че обществото ни е обхванато от пълна апатия ,  политиката все повече отблъсква нашите връстници и те не се чувстват представени от управляващите. Тук идва ролята на АБВ-Младежи, които вече над три години живеем с пулса на времето, с проблемите не само на национално ниво, но и с проблемите на всяка община. В рамките на последните четири  месеца проведохме две национални младежки семинара, по време на които наред с обучение около 100 млади души предложиха редица каузи, зад които да застанем. Младежката политика не трябва да се изработва в затворени пространства, тя трябва да е от младите за младите, да е конкретна, интересна и увличаща, но най-вече да е  навън  сред хората, след всички нас“, заяви тя.

„Такава е и националната инициатива „Аз оставам в България“, която избрахме да стартираме с флашмоб  в центъра на град Плевен. Жителите на града-герой  ни видяха, разбраха кои сме, защо искаме да останем тук, в собствената си страна и какво ще направим за нея. Инициативата ще бъде проведена в редица общини, където нашите връстници ще споделят защо обичат България и кое ни мотивира да искаме да създадем дом, семейство и да изградим кариера в родината си“, посочи още Ганчева.

Думите й допълни Пламена Пламенова, председател на АБВ – Младежи София. „Във време, когато младите хора са апатични, когато бягат в чужбина, ние сме направили своя избор да останем тук и да работим за изграждането на политика в полза на обществото и страната ни. Ще участваме активно в подготовката и реализацията на мероприятия, посветени на отбелязването на 140 годишнината от Освобождението на България – на местно, национално и международно ниво. Предвиждаме редица инициативи за стимулиране на физическата активност и здравословния начин на живот сред младите хора“.

Публикувано на 04.11.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ представи предизборната си платформа

АБВ България

Маргарита Любенова е водачът на листата на ПП АБВ Ловеч

АБВ България

Политологът Любомир Йорданов е водачът на листата на ПП АБВ в Габрово

АБВ България

Д-р Стоименов в ЕВРОКОМ: Пандемията ни показа истинската картина на здравната система (ВИДЕО)

АБВ България

Стойно Чачов бе представен като водач на листата на ПП АБВ на 13 МИР в Пазарджик


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни