Младежката организация на АБВ стана на три години

Facebook Twitter

Днес АБВ-Младежи навършваме 3 години. Това в човешкия живот е твърде крехка възраст, но за нас е време, в което успяхме да докажем, че политика не е мръсна дума, когато се прави от млади хора с чисти намерения и в името на общи каузи.

През август 2014 близо 300 младежи от цялата страна учредихме в НДК младежката структура на ПП АБВ.  Днес сме силни  не просто  с нашите структури, а с нашите членове, с нашия потенциал и нашите идеи. Изградихме общински и областни организации из цялата страна, които работят в единна информационна система. Работим ежедневно, а не само кампанийно по избори, и то сред хората, в една среда, изпълнена с предизвикателства. Нашите членове са знаещи и можещи млади българи. От нашите редици излязоха обучени кадри, които продължават да се реализират успешно не само в България. Показахме, че притежаваме потенциала да предлагаме реални политики в младежката сфера. За краткото време, в което бяхме в управлението, успяхме и да реализираме част от нашите приоритети чрез нова концепция за Националната програма за младежта и актуализация на Националната стратегия за младежта на Република България.

При нашето учредяване заявихме в Програмната си декларация, че сме “за нова политическа култура, чийто белег не е конфронтацията, разделението и противопоставянето, а диалогът на равноправните, способни да се организират в гражданското общество млади хора, отстояващи националните интереси”. С това демонстрирахме прозорливост, дипломатичност, мъдрост и отговорност – качества, от които съвременната национална и международна политика се нуждае повече от всякога.

През годините на така наречения преход хората масово изгубиха доверието в политиката и възможността тези, които избират, да ги представляват ефективно и да защитават техните интереси. За съжаление в най-голяма степен това се отнася за младите хора, при които доверието в политиците и политическите партии е критично ниско. Убедени сме, че това може да се промени само, когато се докаже на хората и най-вече на нашите връстници, че има последователност и нов морал в политиката, има честни политици, които се вслушват в своите избиратели и не ги забравят веднага след избори. За това за нас в АБВ-Младежи неспирната комуникация и убеждаване на нашите връстници в предимствата на демокрацията винаги са били приоритет. 

От АБВ-Младежи считаме още, че  най-голямото предизвикателство пред Европа и България е противодействието на агресията и езика на омразата. Още от създаването си постоянно работим в тази посока, проведохме редица кръгли маси и обучения, изградихме доброволческа мрежа в цялата страна. Вярваме, че това е правилната посока, чрез която да засилим разпознаваемостта си сред младите хора в България, да привлечем нови членове и съмишленици, да представим АБВ като социалната алтернатива за България.

Младостта е символ на смели и дръзки идеи, но и на промяната. Ние НЕ ИСКАМЕ просто нови лица в политиката! Ние искаме заедно да създадем политическа система, която да бъде “пропусклива” за младите и можещи хора и да допуска по-качествените лица в политиката! 

 

Промяната започва от нас - МЛАДИТЕ в АБВ

Публикувано на 16.08.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ предлага в борбата с COVID-19 да бъде ангажиран медицинският персонал от детските градини и училищата, които в момента не работят, а децата са в режим на дистанционно обучение

АБВ България

Втори в Европа, макар и в минало време

АБВ България

ПП АБВ алармира: Във Варна и Варненско е на път да се повтори бедствието в Перник

АБВ България

Румен Петков получи юбилейно отличие от ЦКС

АБВ България

Д-р Емил Стоименов по ФОКУС: Борисов вдига предизборно лекарските заплати за срока на пандемията, залагайки капан на следващото правителство


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни