Младежката организация на АБВ стана на три години

Facebook Twitter

Днес АБВ-Младежи навършваме 3 години. Това в човешкия живот е твърде крехка възраст, но за нас е време, в което успяхме да докажем, че политика не е мръсна дума, когато се прави от млади хора с чисти намерения и в името на общи каузи.

През август 2014 близо 300 младежи от цялата страна учредихме в НДК младежката структура на ПП АБВ.  Днес сме силни  не просто  с нашите структури, а с нашите членове, с нашия потенциал и нашите идеи. Изградихме общински и областни организации из цялата страна, които работят в единна информационна система. Работим ежедневно, а не само кампанийно по избори, и то сред хората, в една среда, изпълнена с предизвикателства. Нашите членове са знаещи и можещи млади българи. От нашите редици излязоха обучени кадри, които продължават да се реализират успешно не само в България. Показахме, че притежаваме потенциала да предлагаме реални политики в младежката сфера. За краткото време, в което бяхме в управлението, успяхме и да реализираме част от нашите приоритети чрез нова концепция за Националната програма за младежта и актуализация на Националната стратегия за младежта на Република България.

При нашето учредяване заявихме в Програмната си декларация, че сме “за нова политическа култура, чийто белег не е конфронтацията, разделението и противопоставянето, а диалогът на равноправните, способни да се организират в гражданското общество млади хора, отстояващи националните интереси”. С това демонстрирахме прозорливост, дипломатичност, мъдрост и отговорност – качества, от които съвременната национална и международна политика се нуждае повече от всякога.

През годините на така наречения преход хората масово изгубиха доверието в политиката и възможността тези, които избират, да ги представляват ефективно и да защитават техните интереси. За съжаление в най-голяма степен това се отнася за младите хора, при които доверието в политиците и политическите партии е критично ниско. Убедени сме, че това може да се промени само, когато се докаже на хората и най-вече на нашите връстници, че има последователност и нов морал в политиката, има честни политици, които се вслушват в своите избиратели и не ги забравят веднага след избори. За това за нас в АБВ-Младежи неспирната комуникация и убеждаване на нашите връстници в предимствата на демокрацията винаги са били приоритет. 

От АБВ-Младежи считаме още, че  най-голямото предизвикателство пред Европа и България е противодействието на агресията и езика на омразата. Още от създаването си постоянно работим в тази посока, проведохме редица кръгли маси и обучения, изградихме доброволческа мрежа в цялата страна. Вярваме, че това е правилната посока, чрез която да засилим разпознаваемостта си сред младите хора в България, да привлечем нови членове и съмишленици, да представим АБВ като социалната алтернатива за България.

Младостта е символ на смели и дръзки идеи, но и на промяната. Ние НЕ ИСКАМЕ просто нови лица в политиката! Ние искаме заедно да създадем политическа система, която да бъде “пропусклива” за младите и можещи хора и да допуска по-качествените лица в политиката! 

 

Промяната започва от нас - МЛАДИТЕ в АБВ

Публикувано на 16.08.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ пита в писмо до МС – обезпечено ли е машинното гласуване за следващия вот

АБВ България

Любомира Ганчева: Проблемите в енергетиката у нас растат лавинообразно

АБВ България

Петър Първанов: Довършването на язовир „Раянци“ край Земен е трайното решение, което да обезпечи питейна вода за Перник и региона

АБВ България

Пламена Заячка: Девет оставки за един кабинет не символизират стабилност

АБВ България

ПП АБВ дава принципната си подкрепа за инициирания от ПГ на „БСП за България“ вот на недоверие


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни