Женската организация на ПП АБВ в Стара Загора представя „Успели българки”

Facebook Twitter

Старозагорската организация на ПП АБВ започна поредица от срещи под наслов „Успели българки”, с идеята кампанията да стане национална. В навечерието Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май първата гостенка, или както тя сама отбеляза – да бъде „А”-то на поредицата, беше поетесата Надежда Захариева. Повече от два часа продължи разговорът, в който водещата Искра Георгиева беше вплела и песен на Марижана Иванова по текст на Надежда Захариева, и изпълненията на младите таланти Мартина Ивова и Стилиана Стойнова. Искрено и емоционално, с чувство за хумор и самоирония поетесата разкри паметни моменти от живота си с Дамян Дамянов, разказа за срещите си с хора, прочете свои и на съпруга си стихове. Темите се движеха между доброто и злото, любовта, уважението, омразата, страха, търпението, смирението, достойнството, гордостта, съпричастието, подлостта, приятелството, предателството, свободата, книжовността, духовността.

Не е вярно, че живеем в бездуховно време, срещите ми с хората опровергават това твърдение, но духовността по-рядко е обект на медиен интерес, каза гостенката „Когато в битката между „да имаш” и „да бъдеш” печели „да имаш”, нещата изглеждат бездуховни. Най-лошото е когато учителите по живот не спазват правилата, които внушават на другите”, добави тя. Според нея доброто е ключът към душата на човека, затова е важно да застанем на добрата страна на душите си, да се освободим от страховете и омразите си, за да се почувстваме истински свободни и да заобичаме най-после Родината си.

„24 май е нашият най-голям празник, ако я нямаше писмеността, която да запечата историята, нямаше да имаме Паисий Хилендарски и неговата История славянобългарска, нямаше да имаме Възраждане, нямаше да имаме и 3 март”, сподели Надежда Захариева.

Час след официалния край на срещата продължиха неформалните разговори и раздаването на автографи.

„С тази инициатива искаме да покажем съвременното лице на българката, успяла да се реализира професионално, независимо в каква област. Искаме да има дискусии, да обсъждаме проблеми, да генерираме идеи. Интересът към първата среща надмина очакванията ни, а най-радостното е, че събитието нямаше партийна рамка, дойдоха и хора от целия политически спектър”, коментира Пенка Арабаджиева, председател на АБВ жени в Стара Загора.

Пресцентър на ПП АБВ – Стара Загора

Публикувано на 20.05.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ пита в писмо до МС – обезпечено ли е машинното гласуване за следващия вот

АБВ България

Любомира Ганчева: Проблемите в енергетиката у нас растат лавинообразно

АБВ България

Петър Първанов: Довършването на язовир „Раянци“ край Земен е трайното решение, което да обезпечи питейна вода за Перник и региона

АБВ България

Пламена Заячка: Девет оставки за един кабинет не символизират стабилност

АБВ България

ПП АБВ дава принципната си подкрепа за инициирания от ПГ на „БСП за България“ вот на недоверие


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни