Женската организация на ПП АБВ в Стара Загора представя „Успели българки”

Facebook Twitter

Старозагорската организация на ПП АБВ започна поредица от срещи под наслов „Успели българки”, с идеята кампанията да стане национална. В навечерието Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май първата гостенка, или както тя сама отбеляза – да бъде „А”-то на поредицата, беше поетесата Надежда Захариева. Повече от два часа продължи разговорът, в който водещата Искра Георгиева беше вплела и песен на Марижана Иванова по текст на Надежда Захариева, и изпълненията на младите таланти Мартина Ивова и Стилиана Стойнова. Искрено и емоционално, с чувство за хумор и самоирония поетесата разкри паметни моменти от живота си с Дамян Дамянов, разказа за срещите си с хора, прочете свои и на съпруга си стихове. Темите се движеха между доброто и злото, любовта, уважението, омразата, страха, търпението, смирението, достойнството, гордостта, съпричастието, подлостта, приятелството, предателството, свободата, книжовността, духовността.

Не е вярно, че живеем в бездуховно време, срещите ми с хората опровергават това твърдение, но духовността по-рядко е обект на медиен интерес, каза гостенката „Когато в битката между „да имаш” и „да бъдеш” печели „да имаш”, нещата изглеждат бездуховни. Най-лошото е когато учителите по живот не спазват правилата, които внушават на другите”, добави тя. Според нея доброто е ключът към душата на човека, затова е важно да застанем на добрата страна на душите си, да се освободим от страховете и омразите си, за да се почувстваме истински свободни и да заобичаме най-после Родината си.

„24 май е нашият най-голям празник, ако я нямаше писмеността, която да запечата историята, нямаше да имаме Паисий Хилендарски и неговата История славянобългарска, нямаше да имаме Възраждане, нямаше да имаме и 3 март”, сподели Надежда Захариева.

Час след официалния край на срещата продължиха неформалните разговори и раздаването на автографи.

„С тази инициатива искаме да покажем съвременното лице на българката, успяла да се реализира професионално, независимо в каква област. Искаме да има дискусии, да обсъждаме проблеми, да генерираме идеи. Интересът към първата среща надмина очакванията ни, а най-радостното е, че събитието нямаше партийна рамка, дойдоха и хора от целия политически спектър”, коментира Пенка Арабаджиева, председател на АБВ жени в Стара Загора.

Пресцентър на ПП АБВ – Стара Загора

Публикувано на 20.05.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков: Ако САЩ мълчат за шкафчето на Борисов – означава, че това е най-голямата подлост към партньор и че ценностната им система е срината

АБВ България

Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина- ние сме за диалога с ГЕРБ, но с Борисов - не

АБВ България

Лидерът на АБВ Румен Петков се включи в честванията за Деня на независимостта във Велико Търново

АБВ България

Румен Петков: Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време!

АБВ България

Любомира Ганчева, АБВ: Имаме визия за енергийната стратегия и конкретни предложения


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни