Пламен Ралчев и Иван Станков участваха в тържествата в Ботевград по случай 3 март

Facebook Twitter

Днес, навръх националния празник 3-ти март, кандидатът за народен представител от Коалиция „АБВ-Движение 21” Доц. Пламен Ралчев, участва в тържествата в Ботевград. Заедно с него бе и проф. Иван Станков, български зооинженер, учен, преподавател и политик, министър на земеделието и храните в 3-тото служебно правителство на Република България и народен представител от ПГ на АБВ в 43-то Народно събрание. Станков е втори в листата на Коалицията.

На тържествените церемонии присъстваха още координаторите на АБВ в Ботевград и Правец - адв. Веселин Василев и Венцислав Николов. Пламен Ралчев бе придружаван от семейството си – съпругата му Мария Ралчева и двете им деца.

След тържествата в Ботевград доц. Ралчев даде интервю за balkanec.bg.

Какви поуки трябва да си вадим от днешния ден?

Честит празник на всички! Днес е специален ден, защото на всеки 3-ти март се опитваме да преосмислим миналото и да дадем насоки за нашите деца. Да ги научим на ценни уроци от миналото и да изградим по-устойчивото им самочувствие на българи. Всеки 3-ти март обаче, ни дава основание да правим едно съотнасяне към съвременната епоха и да проверяваме истинността на миналото спрямо настоящето. Така, че не трябва да бъдем вглъбени само в миналото и само в него да търсим основанията за нашето настояще и за нашето бъдеще. Винаги съм казвал, че бъдеще имат тези народи, които гледат не толкова само в миналото, а се опитват смело да отправят поглед и в бъдещето. Един от изводите, които бих направил е, че трябва да научим децата си да осмислят миналото, но в същото време да мечтаят и да направят бъдещето си такова, каквото те самите искат. Да не ги обременяваме само и единствено с миналото, защото то може да бъде оценявано по най-различни начини. Разбира се днешният ден е един от най-светлите в българската история, но нека да си спомним, че мечтите на възрожденците и мечтите на много герои, загинали за свободата на България, всъщност не са се реализирали в тяхната пълнота. Има много компромиси в българската история. Необходимо е в бъдеще да преосмисляме тези пропуски от миналото, които сме направили, за да не ги допускаме пак. 

Според Вас научени ли са младите хора да пазят и тачат българската история?

Много съм радостен, че днес съм тук. Ботевград е много важен за мен от моята лична история. Аз съм роден и израснал тук. Отдавна не съм присъствал на тържество по случай 3-ти март с такава атмосфера, каквато усетих днес. Дори се развълнувах от начина, по който децата и учениците тук бяха ангажирани с целия празник. Мисля, че точно едно участие в такова честване дава най-истинския урок. Не просто да го прочетеш в книгата или учебника, не просто учителят да ти го разкаже, а да го преживееш в една ситуация тук в двора на църквата, пред паметниците на загиналите руски воини, защото съпреживяването е един от най-ценните начини да учим и да помним българската история.

Информация: balkanec.bg

  • ralchev.stankov.07.jpg

  • ralchev.stankov.1.jpg

  • ralchev.stankov.2.jpg

  • ralchev.stankov.6.jpg

  • ralchev.stankov4.jpg

  • ralchev.stankv.5.jpg

Публикувано на 03.03.2017 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПОЗИЦИЯ НА АБВ: За празника 24 май и за нуждата от закони

АБВ България

Румен Петков: Борисов даде наши 20 милиона на братя Бобокови през декември 2018. Какво правим?

АБВ България

Румен Петков в Стара Загора: Предложението на ВМРО да се определи 24 май като ден на българската просвета, писменост и култура, а не на славянската, граничи с предателство

АБВ България

Мечтата на гражданина на Р България

АБВ България

ПП АБВ организира форум в Русе на тема „COVID-19 - в настоящето и въпросът за бъдещето“ с участието на лекари, представители на ОбС и администрация в дунавския град


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино




© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни