Цанев: СО да предостави данни за това какъв е ефекта от повишаването на цената на билета

Facebook Twitter

Общинските съветници Тодор Цанев, Войслав Тодоров и Анета Григорова внесоха питане в Столична община относно финансовите резултати на "ЦЕНТЪР ЗА ГРАДСКА МОБИЛНОСТ" ЕAД, вследствие на повишаването на цената на билета за еднократно пътуване в столицата.

Част от въпросите са свързани със събираемостта на средства от продажба на билети, карти и наложени глоби в периода от приемането на новата цена на билети през юни тази година до момента, в сравнение със същия период на 2015 година. Общинските съветници настояват за информация за това, потвърждават ли се заявените намерения за ръст на приходите, които да спомогнат за финансовото стабилизиране на системата на градския транспорт, както и има ли увеличение в количеството на закупуването на абонаментни карти за пътуване в системата за градски транспорт, което също бе посочено, като аргумент при повишаването на цената за еднократно пътуване.

Цанев, Тодоров и Григорова поставят и въпроса до какъв  етап е стигнала работата в "ЦЕНТЪР ЗА ГРАДСКА МОБИЛНОСТ" по отношение на намерението да бъде въведена единната таксуваща система (Тикет система), за която се предвижда да обхване целия наземен и подземен обществен транспорт в столицата.

Отделно от горепосоченото питане, общинския съветник Тодор Цанев внесе и сигнал относно влошеното състояние на пътната инфраструктура на ул. „Съединение“. „До мен, в качеството ми на общински съветник, достигна сигнал от граждани относно влошената инфраструктура на основна пътна междинна артерия намираща се в село Лозен в район „Панчарево“. Това е основната пътна артерия обозначена с името ул. „Съединение“ минаваща през село Лозен и свързваща го с „Околовръстен път“ посока гр. Самоков и автомагистрала „Тракия“ посока гр. Пловдив. Същата ул. „Съединение“ към момента е в незадоволително техническо състояние: липсва осветление на централните пешеходни пътеки, както и светлоотразителни маркировки и табели има наличие на компроментирани участъци с дупки и неравности, които са предпоставка за възникването и наличието на пътнотранспортни произшествия“, посочва в сигнала си Цанев.

Пресцентър ПП АБВ-София

Публикувано на 22.12.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

По-качествен живот за жителите в село Червен Брег с Георги Градевски, кандидат за кмет за община Дупница от ПП АБВ

АБВ България

Георги Първанов дискутира наболели проблеми с жители на Варненско

АБВ България

Кандидатът на АБВ за кмет на Район „Възраждане“ в столицата Ивайло Гушев и водачът на листата на партията за СОС Ивайло Калфин представиха програмата си за управление на София

АБВ България

Ясна, конкретна и изпълнима програма представи кандидатът за кмет на кметство "Изток" от АБВ Ивайло Иванов в Перник

АБВ България

Румен Петков в ефира на „Неделята на NOVA” – за обществените поръчки на военното министерство и за оставката на ресорния министър


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни