Васка Горанова: Като кмет на Младост ще работя открито срещу презастрояването и в полза на жителите на района

Facebook Twitter

Презастрояването на столичния район Младост без планировка, без цялостна  визия, е в основата на по-голямата част на проблемите му. Това заяви по време на дебат в ефира на „Канал 3“ кандидатът на Коалиция „АБВ – ГЕРГЬОВДЕН“ за кмет на района Васка Горанова. По думите й кметът на Младост  разполага с цялата документация, с разрешителните за строеж в района, с преминалите процедури по всеки един казус. Затова тя бе категорична, че една от първите й стъпки като бъдещ ръководител на района, ще е извършването на публична проверка и осветляването на всеки един спорен казус, свързан със застрояването на територии, при които има видимо нарушаване на коефициента  на застрояване, отстояние и нарушаване на жизнено важна публична инфраструктура. По думите й задължително условие е и  преразглеждането на подробния устройствен план на района и изготвянето на зони забранени за строеж, както и на  ясни правила регулиращи тази  дейност в квартала. 

Според  Горанова липсата на визия при отдаването на разрешителни за строеж в Младост се вижда ясно при един от сериозните проблеми  на района, свързан с липсата на места за паркиране. „Проблемът с паркирането в Младост е безспорен факт и той трябва да бъде решен от ръководството на района. Причините се крият в презастрояването на квартала.  Недопустимо е когато се издават разрешения за строеж да не се мисли къде ще бъдат паркирани колите на  хората, които ще живеят в новите сгради. За да се реши проблемът, трябва да се отвори процедура в подробния устройствен план на „Младост“, да се обособят зони без право на строеж и в една част от тях да бъдат построени подземни и надземни паркинги. Моята идея е подземните паркинги почти по нищо да не личат отвън, че са такива. Върху тях да бъдат построени зелени площи, спортни и детски площадки, места за отдих“.

Според Горанова следващият кмет на Младост трябва да се ангажира сериозно и със състоянието на инфраструктурата на квартала, с особено внимание върху  малките междублокови улички, които са в окаяно състояние и по думите й се ремонтират козметично единствено в предизборно време. „Именно тези малки улички, на които израснахме ние, жителите на район Младост, в момента имат дупки с размерите на лунен кратер и локви с големината на микроязовири. Искам те да бъдат ремонтирани, добре осветени и поддържани занапред. А не както се прави в момента  - виждаме , че точно преди изборите започнаха ремонтни дейности в няколко такива малки улици. Защо това се прави сега предизборно? Проблемът не е от вчера и не може да се реши с работа на парче  по време на  избори“.

Кандидатът на Коалиция „АБВ – ГЕРГЬОВДЕН“ за кмет на Младост изрази становище по въпроса с условията за настаняване в детските градини и ясли в района. „Факт е, че за децата на живущите в Младост няма достатъчно места нито в детските градини, нито в яслите и жителите на квартала на практика са принудени да водят децата си в такива заведения, разположени на територията на други райони. Липсва също така и прозрачност при процедурите за класиране за прием в детска градина. Хората се оплакват от тези проблеми и ги споделят по време на срещите си с мен“, посочи Горанова. Тя подчерта,  че като кмет ще направи ревизия и оценка за изграждането на нови детски учебни заведения,  ще извърши мониторинг и анализ на общинските площи, които са подходящи за изграждането на такива сгради и ще изготви съответните инвестиционни проекти, за чиято реализация ще настоява пред СО.

В заключение Васка Горанова, която е под номер 27 в интегралната бюлетина, заяви че ще управлява открито и в диалог с жителите на  район Младост, в който е израснала  и живее заедно със своето семейство. Тя бе категорична, че заедно с хората от квартала, може да се пребори за това той да бъде едно много по-добро място за живеене.  „Кметът е проводник на желанието на гражданите за позитивни промени в мястото, където живеят. Трябва да работим в сътрудничество със СО и СОС. Ние имаме представители в общинския съвет на града, които ще ни подкрепят. Тук е моментът обаче да кажа, че ако ние все пак не получаваме зелена светлина за нашите  добри идеи, ако ни бъде отказвано тенденциозно, въпреки заявените от управляващата партия намерения за работа в сътрудничество, ще се постарая да дам максимална гласност на всички тези наши предложения, които са ни отказани от ръководството на СО. И съм сигурна, че заедно с подкрепата на жителите на Младост ще успеем да постигнем нашите цели.  Хората от Младост вече сме доказали, че можем да отстояваме позициите си и да получаваме решения на проблемите си“.

Пресцентър ПП АБВ

Публикувано на 31.10.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков беше сред личните гости на 74-ия рожден ден на Светейшия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит

АБВ България

По-качествен живот за жителите в село Червен Брег с Георги Градевски, кандидат за кмет за община Дупница от ПП АБВ

АБВ България

Георги Първанов дискутира наболели проблеми с жители на Варненско

АБВ България

Кандидатът на АБВ за кмет на Район „Възраждане“ в столицата Ивайло Гушев и водачът на листата на партията за СОС Ивайло Калфин представиха програмата си за управление на София

АБВ България

Ясна, конкретна и изпълнима програма представи кандидатът за кмет на кметство "Изток" от АБВ Ивайло Иванов в Перник


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни