АБВ и Камарата на инженерите ще си съдействат за подобряване на Закона за устройство на територията

Facebook Twitter

АБВ и Камарата на инженерите ще си съдействат за подобряване на Закона за устройство на територията за това се споразумяха двете страни по време на среща по инициатива на организацията на ПП АБВ в гр. София. Срещата с председателя на Камара на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков и представители на парламентарната група на партията се проведе в НС.

По време на разговора бяха обсъдени актуални въпроси засягащи нерегламентираното застрояване и презастрояване в жилищните комплекси. Посочени бяха нарушения на основния закон – Закона за устройство на територията (ЗУТ), като отстояния м/у жилищните сгради и нарушен коефициент на застрояване. За примери бяха дадени случаи  в кв. „Манастирски ливади“, където поради презастрояване при необходимост коли на пожарна безопасност не биха могли да преминат и кв. „Младост“, в който предвиденото застрояване на зелени площи предизвика масово недоволство. Засегната бе и темата за кратките уведомителни срокове при съставянето на работни групи и малкото време, оставащо за реакция от страна на професионалните организации.

Двете страни постигнаха принципно съгласие да си съдействат в бъдеще, като бяха обсъдени няколко варианта включително и организирането на обществено обсъждане заедно с Националното сдружение на общините, с участието на професионалисти и експерти. Удължаване на срока за подготовка на законопроекта, като в подготовката му да се включат експерти и професионалисти, които активно да участват в работата на работната група.

 Пресцентър ПП АБВ-София

 

 

  • sreshta_ABV_KIIP2.jpg

Публикувано на 28.09.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ръководството на ПП АБВ изложи пред председателя на КЕВР притесненията си от обявената от „Булгаргаз“ ЕАД процедура за диверсификация в доставки на природен газ

АБВ България

Румен Петков пред КРОСС: Този цинизъм в политиката отвращава хората

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ се срещнаха с граждани на район „Подуяне“

АБВ България

Румен Петков: Каквото за Цецка, това и за Цецко. Ръководство на БСП и г-жа Нинова, обслужват интересите на ГЕРБ

АБВ България

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима като кандидати за евродепутати, започва инициатива ББ trash challenge – без боклуци


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни