АБВ и Камарата на инженерите ще си съдействат за подобряване на Закона за устройство на територията

Facebook Twitter

АБВ и Камарата на инженерите ще си съдействат за подобряване на Закона за устройство на територията за това се споразумяха двете страни по време на среща по инициатива на организацията на ПП АБВ в гр. София. Срещата с председателя на Камара на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков и представители на парламентарната група на партията се проведе в НС.

По време на разговора бяха обсъдени актуални въпроси засягащи нерегламентираното застрояване и презастрояване в жилищните комплекси. Посочени бяха нарушения на основния закон – Закона за устройство на територията (ЗУТ), като отстояния м/у жилищните сгради и нарушен коефициент на застрояване. За примери бяха дадени случаи  в кв. „Манастирски ливади“, където поради презастрояване при необходимост коли на пожарна безопасност не биха могли да преминат и кв. „Младост“, в който предвиденото застрояване на зелени площи предизвика масово недоволство. Засегната бе и темата за кратките уведомителни срокове при съставянето на работни групи и малкото време, оставащо за реакция от страна на професионалните организации.

Двете страни постигнаха принципно съгласие да си съдействат в бъдеще, като бяха обсъдени няколко варианта включително и организирането на обществено обсъждане заедно с Националното сдружение на общините, с участието на професионалисти и експерти. Удължаване на срока за подготовка на законопроекта, като в подготовката му да се включат експерти и професионалисти, които активно да участват в работата на работната група.

 Пресцентър ПП АБВ-София

 

 

  • sreshta_ABV_KIIP2.jpg

Публикувано на 28.09.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев: Да бъде честит нашият най-български и най-духовен празник – 24 май, денят на тържеството на българската култура и живото слово!

АБВ България

В село Средец „Коалиция за България“ изпълни обещание, дадено само преди седмица

АБВ България

Пламена Заячка е в Благоевград на 24 май

АБВ България

В деня на най-големия празник на българския дух „Коалиция за България“ инициира създаване на Организация на държавите, които ползват кирилица

АБВ България

Румен Петков бе официален гост на гала концерта в Плевен на Третия национален конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни