Тодор Цанев: Отхвърлиха поредното основателно възражение срещу новата цена на билетите

Facebook Twitter

Комисията по икономика и собственост към Столичен общински съвет отхвърли доклада, внесен от МК „Сердика“ през април, с който се предлага връщането на старите цени на билетите.

Още от началото на дебата за цената на билета, коалицията се обяви против поскъпването на цените на билетите. След заседанието на комисията Тодор Цанев посочи, че „решението за повишаването на билетите е най-лесният вариант за счетоводно и прогнозно запълване на финансовите дупки в ЦГМ, но на практика не преодолява реалните проблеми в сектора. Това бе поредното основателно възражение, което ГЕРБ отхвърлиха без нито един разумен аргумент“.

От комисията не одобриха и предложението за формиране на комисия за пълна мащабна проверка в общинските дружества, включително и на Центъра за градска мобилност, което беше внесено от всички политически сили, с изключение на управляващите от ГЕРБ. Докладът, който настоява за сформирането на такава комисия, бе внесен от общинските съветници още през април. „Разглеждането му днес почти три месеца по-късно е закъсняло, а решението за отхвърлянето му показва явен страх от резултатите, които евентуална цялостна проверка би могла да извади наяве“ коментира Цанев.

Пресцентър ПП АБВ-София

Публикувано на 13.07.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество

АБВ България

Румен Петков: На Борисов му предстоят два неизбежни сблъсъка - с прокуратурата и с психиатрията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни