СО трябва да насърчи лечебните заведения при работата им с фонд „Енергийна ефективност“

Facebook Twitter

„Столична община трябва да насърчи лечебните заведения при работата им с фонд „Енергийна ефективност“, това заяви общинския съветник от АБВ Тодор Цанев след заседание на СОС.

Пред колегите си Цанев посочи: „За да могат лечебните заведения да изпълняват своята медицинска и социална функция, общината в ролята си на стопанин трябва да бъде активен фактор и още по-настоятелно да подкрепи всички лечебни заведения, отговарящи на съответните законови условия за участие по подобни програми за енергийна ефективност. Поради липсата на административен опит много ДКЦ-та имат притеснения за кандидатстване по подобни програми, тук общината трябва да им предостави помощ и активно да ги насърчава“.

„Това е възможност, която ще помогне за оптимизиране на разходите и ще допринесе за създаването на нормална работна среда и условия за лечение на пациенти. Тъй като не са единични случаите на напуснал медицински персонал и повреди на апаратура именно поради лошото състояние на сградния фонд“, допълни общинския съветник.

Пресцентър ПП АБВ-София

Публикувано на 23.06.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество

АБВ България

Румен Петков: На Борисов му предстоят два неизбежни сблъсъка - с прокуратурата и с психиатрията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни