Националният литературен музей представя проект за реставрация на къща музей „Христо Смирненски“

Facebook Twitter

В двора на къщата музей „Христо Смирненски” на ул. „Овче поле“ № 116 в София Националният литературен музей ще представи пред медиите проекта „Реставрация, консервация и адаптация на сгради на Музеен комплекс „Христо Смирненски“ на 21 юни /вторник/ от 11:30 часа, съобщиха от пресцентъра на Министерство на културата.

Арх. Константин Пеев („ЕКСА”) и Соня Кирицова - главен уредник на къщата музей, ще представят мерките, които ще бъдат предприети за възстановяването на сградите. Ще бъде анонсирана и концепцията на музейните специалисти за социализация на един от най-старите музеи в София.

На представянето на проекта във вторник представителите на медиите ще чуят и стихове на поета в изпълнение на актьора Янко Лозанов, съобщават от Националния литературен музей /НЛМ/.

Къщата, в която е живял Христо Смирненски от 1916 г. до 1923 г., е паметник на културата от национално значение. Музеят е затворен за посетители от 12 години поради тежко физическо състояние на сградите. Последното обновяване на музейната експозиция е от далечната 1969 г., припомнят от НЛМ.

Публикувано на 18.06.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество

АБВ България

Румен Петков: На Борисов му предстоят два неизбежни сблъсъка - с прокуратурата и с психиатрията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни