Апаратите за продажба на билети няма скоро да връщат ресто

Facebook Twitter

Апаратите за продажба на билети за еднократно пътуване в градския транспорт в София няма скоро да връщат ресто. Това означава, че ако пътник няма точно 1,60 лева, ще трябва да плаща повече.

За първите 8 дни от поскъпването на билета на 1.60 лв. "извънредната" печалба от невърнато ресто е 86.80 лв. Автоматите за билети са поставени в двата вида превоз преди 8 години, не са пригодени да връщат и не могат да бъдат преработени така, че да връщат монети, съобщиха от "Столичен електротранспорт" пред в. "Сега".

"В следващите месеци стартира процедурата за изграждането на електронна система за таксуване в градския транспорт на София, която ще даде възможност за заплащане според време или разстояние", казаха оттам на въпрос какви мерки ще се предприемат за това недоразумение. Въвеждането на системата обаче няма да стане поне до есента на 2017 година.

Покрай новата цена в социалните мрежи плъзнаха съмнения кой събира надвзетите пари и за какво ги ползва. От "Столичен електротранспорт" ЕАД обясниха, че негови служители събират парите от продажбата на билети. Сумите се преброяват от четиричленна комисия, назначена със заповед във всяко депо на дружеството, която съставя протокол за всеки автомат поотделно. Депата на дружеството са общо 5 - три трамвайни и 2 тролейбусни.

Информация: actualno.com

Публикувано на 13.06.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Проф. Боян Дуранкев: Да бъде честит нашият най-български и най-духовен празник – 24 май, денят на тържеството на българската култура и живото слово!

АБВ България

В село Средец „Коалиция за България“ изпълни обещание, дадено само преди седмица

АБВ България

Пламена Заячка е в Благоевград на 24 май

АБВ България

В деня на най-големия празник на българския дух „Коалиция за България“ инициира създаване на Организация на държавите, които ползват кирилица

АБВ България

Румен Петков бе официален гост на гала концерта в Плевен на Третия национален конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова”


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни