Апаратите за продажба на билети няма скоро да връщат ресто

Facebook Twitter

Апаратите за продажба на билети за еднократно пътуване в градския транспорт в София няма скоро да връщат ресто. Това означава, че ако пътник няма точно 1,60 лева, ще трябва да плаща повече.

За първите 8 дни от поскъпването на билета на 1.60 лв. "извънредната" печалба от невърнато ресто е 86.80 лв. Автоматите за билети са поставени в двата вида превоз преди 8 години, не са пригодени да връщат и не могат да бъдат преработени така, че да връщат монети, съобщиха от "Столичен електротранспорт" пред в. "Сега".

"В следващите месеци стартира процедурата за изграждането на електронна система за таксуване в градския транспорт на София, която ще даде възможност за заплащане според време или разстояние", казаха оттам на въпрос какви мерки ще се предприемат за това недоразумение. Въвеждането на системата обаче няма да стане поне до есента на 2017 година.

Покрай новата цена в социалните мрежи плъзнаха съмнения кой събира надвзетите пари и за какво ги ползва. От "Столичен електротранспорт" ЕАД обясниха, че негови служители събират парите от продажбата на билети. Сумите се преброяват от четиричленна комисия, назначена със заповед във всяко депо на дружеството, която съставя протокол за всеки автомат поотделно. Депата на дружеството са общо 5 - три трамвайни и 2 тролейбусни.

Информация: actualno.com

Публикувано на 13.06.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

Ръководството на ПП АБВ изложи пред председателя на КЕВР притесненията си от обявената от „Булгаргаз“ ЕАД процедура за диверсификация в доставки на природен газ

АБВ България

Румен Петков пред КРОСС: Този цинизъм в политиката отвращава хората

АБВ България

Представители на ръководството на ПП АБВ се срещнаха с граждани на район „Подуяне“

АБВ България

Румен Петков: Каквото за Цецка, това и за Цецко. Ръководство на БСП и г-жа Нинова, обслужват интересите на ГЕРБ

АБВ България

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима като кандидати за евродепутати, започва инициатива ББ trash challenge – без боклуци


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни