Апаратите за продажба на билети няма скоро да връщат ресто

Facebook Twitter

Апаратите за продажба на билети за еднократно пътуване в градския транспорт в София няма скоро да връщат ресто. Това означава, че ако пътник няма точно 1,60 лева, ще трябва да плаща повече.

За първите 8 дни от поскъпването на билета на 1.60 лв. "извънредната" печалба от невърнато ресто е 86.80 лв. Автоматите за билети са поставени в двата вида превоз преди 8 години, не са пригодени да връщат и не могат да бъдат преработени така, че да връщат монети, съобщиха от "Столичен електротранспорт" пред в. "Сега".

"В следващите месеци стартира процедурата за изграждането на електронна система за таксуване в градския транспорт на София, която ще даде възможност за заплащане според време или разстояние", казаха оттам на въпрос какви мерки ще се предприемат за това недоразумение. Въвеждането на системата обаче няма да стане поне до есента на 2017 година.

Покрай новата цена в социалните мрежи плъзнаха съмнения кой събира надвзетите пари и за какво ги ползва. От "Столичен електротранспорт" ЕАД обясниха, че негови служители събират парите от продажбата на билети. Сумите се преброяват от четиричленна комисия, назначена със заповед във всяко депо на дружеството, която съставя протокол за всеки автомат поотделно. Депата на дружеството са общо 5 - три трамвайни и 2 тролейбусни.

Информация: actualno.com

Публикувано на 13.06.2016 г.    

Последни публикации

АБВ България

ПП АБВ изказа съболезнования и заяви подкрепата си към народа на Ливан

АБВ България

Владимир Маринов: Правителството и Коалиционният съвет за пореден път доказват, че местната власт не е ангажимент на държавата

АБВ България

ПП АБВ прие новите си членове в Елхово

АБВ България

Румен Петков: ПП АБВ настоява за незабавно спиране на концесиите и за преустановяване на всички сделки, свързани с продажба на държавно имущество

АБВ България

Румен Петков: На Борисов му предстоят два неизбежни сблъсъка - с прокуратурата и с психиатрията


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Пред олтара на свободата

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни