Репортаж на БНТ отрази инициативата на АБВ за въвеждане на необлагаем минимум

Facebook Twitter

В репортажа на БНТ за данъчната инициатива на АБВ се посочва следното:

Партия АБВ настоява за въвеждане на необлагаем минимум поне до нивото на минималната работна заплата, както и 5-процентно ДДС за стоки от първа необходимост. От партията стартират серия от дискусии и срещи с работодатели и синдикати за постигане на справедлива данъчна система.

Според АБВ България е единствената страна в ЕС без диференцирани ставки на данък добавена стойност за определени категории продукти и единствената, в която в последните 5 години разликата между доходите на най-бедните и на най-богатите е над 8 пъти.

Румен Петков - председател на АБВ: Когато планираш бюджета така, че да имаш излишък, се биеш в гърдите, че имаш излишък. Когато искаш да кажеш на 800 000 българи, които живеят под прага на мизерията, не на бедността , че искаш да се грижиш за тях - ти ще сложиш 5 % на лекарствата , на млечните продукти от български произход , на хляба и на тетрадките и учебниците.

От АБВ продължават да настояват за оставката на шефа на Българската агенция по безопасност на храните Дамян Илиев заради пълния провал , според тях в работата на ведомството , заради избиването на 4200 глави дребен рогат добитък в Странджа на базата на незаконна негова заповед и катастрофалния резултат за региона от неадекватните действия на агенцията. Във връзка с исканата оставка и предложенията на партията за промяна в работата на агенцията, от АБВ ще имат среща със земеделския министър Румен Порожанов.

 

Линк към БНТ:

http://news.bnt.bg/bg/a/partiya-abv-nastoyava-za-vvezhdane-na-neoblagaem-minimum

Публикувано на 09.10.2018 г.    

Последни публикации

АБВ България

Румен Петков за решението на „БСП за България“ да бойкотира пленарните заседания: БСП се държи на принципа „или нашето, или нищо”

АБВ България

От Варна ПП АБВ стартира допитване сред гражданите чрез анкета по ключови национални теми

АБВ България

Защо се изисква смяна на касовите апарати – ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ

АБВ България

Здравко Златаров: Новите касови апарати са за сметка на данъкоплатците и дребния бизнес

АБВ България

Румен Петков: Върху Изборния кодекс за извършени стотици промени и всички те са в противоречие с изискванията на Съвета на Европа и Венецианската комисия


ABV Anketi

Предстоящи събития

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни