Румен Петков: Борисов призна, че сме спрели енергийни проекти под натиск, а сега обвиняваме Путин, че е казал истината

Facebook Twitter

В какво е излъгал господин Путин? Сега всички у нас излизат да обясняват в хор, как никой не им е оказвал натиск. Излиза Драгомир Стойнев и обяснява, че не му е оказван натиск. Излиза след него Делян Добрев и той обяснява същото. А нима сме забравили изказването на премиера Борисов, в което той даде да се разбере, че е притискан да спрем „Южен поток“ и други енергийни проекти.  Това заяви по време на пресконференция председателят на АБВ Румен Петков, който коментира разбунило политическите духове у нас изказване на премиера на Руската федерация, в което той посочи, че  надява Европа да не постъпва като България при реализацията на проекта за газопровод "Северен поток-2".

„А сега, какво правим? Нито визите за българския бизнес за САЩ паднаха, нито нищо! Какъв е резултата за нас в момента? Защото ние от АБВ още тогава предупредихме, че ще настъпи един момент, в който ще си купуваме руска газ от Турция“, допълни Петков.  

„Широко известен факт е, че ако сега не започнем изграждането на АЕЦ „Белене“,  след 30 години приключваме. От една страна говорим за огромната заплаха за околната среда, която „Мариците“ излъчват всеки ден и всеки час, от друга страна говорим за недостиг на ел. енергия в региона и продължаваме да се чудим, как точно да затънем в този недостиг. И когато някой в прав текст ни казва: „Пропуснахте си шанса…“. Пак припомням, министър-председателя ни го каза, защо е така. Точка! Другото са спекулации“, посочи още той.

Според Петков всички мерки за пряко купуване на руска газ от Русия, трябва да бъдат изведени като приоритетна българска политика пред ЕС.  „Тези, които допуснат България да си купува руски газ от Турция са политически престъпници. България да впрегне всичките си институции и да защити интереса си в комисията, да гарантира, че  Европа през България ще си купува газ от Русия, а не да плащаме на нашите братя и сестри в Турция таксата за пренос и оскъпяването, които ще сложат“.

Публикувано на 09.10.2018 г.    

Последни публикации

АБВ България

Любомира Ганчева: Европейските избори през май са много важни, защото те трябва да очертаят начина, по който ЕС да се развива

АБВ България

Румен Петков се срещна с инж. Ясин Ал-Хамдани, председател на Българо-Иракската общност у нас

АБВ България

Кандидатът за европейски представител Пламена Заячка, заедно с кандидати на други партии взе участие в дебат за обновлението на Европа

АБВ България

Проф. Дуранкев: Казусът с УНСС ще се реши скоро, това е в полза на образованието

АБВ България

Под №10 "Коалиция за България" ще се яви на предстоящите избори


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил

гр. Кюстендил

Ангел Ангелов: Надявам се да сме вносители на добри предложения за Кюстендил

гр. Кюстендил

Две финансови институции са представили оферти за рефинансиране нa заемa на община Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни