Румен Петков: Борисов призна, че сме спрели енергийни проекти под натиск, а сега обвиняваме Путин, че е казал истината

Facebook Twitter

В какво е излъгал господин Путин? Сега всички у нас излизат да обясняват в хор, как никой не им е оказвал натиск. Излиза Драгомир Стойнев и обяснява, че не му е оказван натиск. Излиза след него Делян Добрев и той обяснява същото. А нима сме забравили изказването на премиера Борисов, в което той даде да се разбере, че е притискан да спрем „Южен поток“ и други енергийни проекти.  Това заяви по време на пресконференция председателят на АБВ Румен Петков, който коментира разбунило политическите духове у нас изказване на премиера на Руската федерация, в което той посочи, че  надява Европа да не постъпва като България при реализацията на проекта за газопровод "Северен поток-2".

„А сега, какво правим? Нито визите за българския бизнес за САЩ паднаха, нито нищо! Какъв е резултата за нас в момента? Защото ние от АБВ още тогава предупредихме, че ще настъпи един момент, в който ще си купуваме руска газ от Турция“, допълни Петков.  

„Широко известен факт е, че ако сега не започнем изграждането на АЕЦ „Белене“,  след 30 години приключваме. От една страна говорим за огромната заплаха за околната среда, която „Мариците“ излъчват всеки ден и всеки час, от друга страна говорим за недостиг на ел. енергия в региона и продължаваме да се чудим, как точно да затънем в този недостиг. И когато някой в прав текст ни казва: „Пропуснахте си шанса…“. Пак припомням, министър-председателя ни го каза, защо е така. Точка! Другото са спекулации“, посочи още той.

Според Петков всички мерки за пряко купуване на руска газ от Русия, трябва да бъдат изведени като приоритетна българска политика пред ЕС.  „Тези, които допуснат България да си купува руски газ от Турция са политически престъпници. България да впрегне всичките си институции и да защити интереса си в комисията, да гарантира, че  Европа през България ще си купува газ от Русия, а не да плащаме на нашите братя и сестри в Турция таксата за пренос и оскъпяването, които ще сложат“.

Публикувано на 09.10.2018 г.    

Последни публикации

АБВ България

Вълшебниците-крадци – фетиш на премиера

АБВ България

Любомира Ганчева по Канал 3: АБВ е отворена за политически и експертен диалог

АБВ България

Любомира Ганчева взе участие в кръгла маса, по покана на КНСБ, на тема „Данъчната система в България: тенденции, предизвикателства, възможности“

АБВ България

Румен Петков в Пазарджик: Днес Народното събрание взе решение за загробване на българските военно-въздушни сили

АБВ България

Румен Петков се срещна с активите на Районните организации на АБВ във Варненските райони „Приморски“ и „Младост“


ABV Anketi

АБВ Региони

гр. Силистра

Представители на АБВ в Силистра поднесоха цветя на паметника на Апостола

гр. Смолян

ПП АБВ с нова структура в град Неделино

гр. Кюстендил

АБВ в Общинския съвет в Кюстендил
© ПП АБВ 2018 г. - всички права запазени | Условия за ползване и защита на личните данни