История ПП АБВ

История на ПП АБВ

Партия „Алтернатива за българско възраждане“ се учредява през 2014 г. в един труден за България период, белязан от липсата на ясни политически алтернативи, задкулисие, корупционни схеми и абсолютна неподготвеност на управляващите.

        От създаването си, АБВ се ръководи от принципите на равенство пред законите и противопоставяне на задкулисието и привилегиите, за социално отговорна държава и ефективни държавни институции, стреми се към национален диалог и съгласие по национални приоритети и гарантиране на участието на гражданите в управлението.

        Още при първото си участие на избори, АБВ печели доверието на българските граждани и заема своето място в законодателната и местните власти. В продължение на година и половина участва и в изпълнителната власт. За времето си в Народното събрание, АБВ постигна видимо присъствие и се утвърди като законодателно компетентна формация.

Визия

Ние нямаме самочувствието да сме единствената алтернатива в и за България, защото алтернативите винаги са повече от една.

Мисия

Нашата мисия и амбиция е да работим по горепосочените принципи, за да покажем, че е възможно в България да се прави нов тип политика.

Историята в дати

АБВ заложи на разумната алтернатива и съумя да изгради значителен експертен потенциал, като за по-малко от 7 години се утвърди в политическия живот в България на национално, както и на местно равнище. Кампании на АБВ като „Подари книга, възроди любовта към познанието“ и „Пиши на кирилица“ станаха знакови и разпознаваеми.

       АБВ дава друга, съвременна алтернатива на статуквото в българската политика. Партията ни си поставя смели, разумни и изпълними цели за промени в обществото. Ние имаме опита, експертизата и знанието как да се управлява. В АБВ са знаещи, можещи и почтени хора, които работят за България.

      АБВ не е една от многото партии, а непрекъснато обогатяващо се и развиващо се политическо и гражданско движение.

Сред законодателството, предложено от Парламентарната група на АБВ и прието от парламента, са:

Закона за висшето образование

Закона за висшето образование, който направи значими реформи в университетите и им даде жадуваните от академичната общност реформи.

Закона за ветераните от войните

Закона за ветераните от войните, който осигури допълнителни привилегии за ветераните;

Перките за възстановяване на Транспортна полиция

Бяха приети мерките за възстановяване на Транспортна полиция; за запазване на професионалното ръководство на служба Военна информация; за запазване на интересите на пострадалите лица при застрахователни обезщетения.

Искаш да бъдеш част от промяната?
Сега е момента да станеш един от нас!