Новини от ПП АБВ

Инж. Найден Павлов пред „Евроком“: Вярвам, че най-доброто за България предстои, но единствено и само чрез смяна на сега действащото упраление

от в ПП АБВ Новини 26/03/2021

Вярвам, че най-доброто за България предстои, но единствено и само чрез смяна на сега действащото упраление. Това каза водачът на листата на ПП АБВ в 17-ти МИР Пловдив област инж. Найден Павлов в интервю за „Евроком“.

Разговорът с водачът на листата на ПП АБВ започна с темата за летище „Пловдив“. „Бяха направени постъпки за управление на летище „Пловдив“ от община Родопи, Асеновград, прилежащите на летище „Пловдив“ общини. Нищо не се състоя. Летище „Пловдив“ имаше амбиции да се превръща в карго летище. Към момента летището е на санитарния минимум. Има три полета на ден. Летище „Пловдив“ го няма“, каза той и отбеляза, че летището има има множество плюсове. „Освен, че е в центъра на България, от техническа гледна точка е добре разположено, но факт е, че концесионер няма. Кой го стопанисва? Държавата е абдикирала“, заяви инж. Павлов.

Той подчерта, че АБВ поема ангажимента, влизайки в 45-ото Народно събрание, по най-бързия начин да има развръзка с летище „Пловдив“, която да доведе до неговото експлоатиране по начин, който да има добавена стойност за региона и за държавата. „То трябва да се превърне в карго летище, защото множеството индустриални зони, имат нужда от него“, изтъкна още инж. Павлов.  

Кандидатът за депутат коментира и темата със селското стопанство. „Животновъдството е съсипано в България. Фундаментален проблем е, че България не може да обезпечи хранителния си суверенитет. Ние произвеждаме 130 хил. тона  месо, а на България са нужни 400 хил. тона годишно. Всичко е ориентирано към внос. България има традиции в животновъдството, но те са съсипани“, констатира инж. Павлов.

Той обърна внимание проблемите с маслодаайна роза. „Знаете за масовите стачки, за изсипването на тонове розово масло от производителите. Много млади хора дойдоха от чужбина, насадиха рози и срещнаха само трудности. Нямаха никаква подкрепа от държавата. Тези млади хора си разораха розите и се върнаха отново в чужбина. Розопроизводството е емблема на България. Напът е да бъде съсипано“, каза още инж. Найден Павлов.

Според него в малките населени места има ясно изразен демографски проблем. „Все повече нашите села обезлюдяват. Фундаментален проблем е проблемът с водоснабдяването. Много ни е къса паметта. Точно преди година и половина знаете какви бяха проблемите на Перник. Тенденцията е за глобално затопляне и все по-голям проблем с водозахранването. Имаше много грандиозен проект за довеждане на вода от язовир „Въча“ до Пловдив. Този проект изведнъж спря. Загубихме интерес. Нямам обяснение какво се случва. Този проект беше толкова голям, че трябваше да захранва град Пловдив, всички общини на Пловдивска област, че даже и до Хасково“, коментира инж. Павлов.

Той уточни, че има населени места на територията на община Хисаря и няколко от община Родопи нямат питейна вода в 21 век и са на режим на водата. Според него ключовото за решаването на този проблем е довеждане на вода в язовир „Въча“. „Проблемът е решим, иска се воля и сериозна работа“, изтъкна още инж. Павлов.

Инж. Найден Павлов заяви, че моментът е преломен. „Обединението на множество млади хора ще доведе до така търсената промяна, защото ако сега не го направим – още от същото. Мерси! Неслучайно са тези затваряния, неслучайно е всичко това, което се случва около нас. Знаем управляващите с какво разполагат. Знаем за кого основна част от администрацията ще гласува. Знаем кой разполага с административен вот, с корпоративен такъв“, посочи още кандидатът за депутат от АБВ.

По думите му сега е дошъл моментът за обединение и за промяна. „Вярвам, че най-доброто за България предстои, но единствено и само чрез смяна на поколенията и смяна на сега действащото упраление. Това е един порочен модел, който показа своята нищета. Той показа, че така не може. Няма как да продъжаваме така“, каза още инж. Павлов. Според него цялото плашено от сутрин до вечер по телевизията, цели да откаже голяма част от хората да гласуват.

„Нямам съмнения, че ще минем 4-процентната бариера. Вярвам в това. Личните ми ангажименти в 45-ия парламент ще бъдат развитие на Пловдивска област, защото тя е сърцето на страната ни и гледайки тенденциите за отрицателен прираст, искам да обърнем това нещо. Вярвам, че човек може да бъде признат единствено и само в неговата Родина. Бил съм навън и съм видял, че каквото и да правиш, колкото и да си успял, ти си оставаш чужденец. Рано или късно всяка една държава ще изплюе чужденците. Така че човек може да бъде признат единствено и само в неговата страна сред свои. Убеден съм, че ще си възродим и ще си направим местенцето едно добро място за живеене. Защо? 45-ата година не е имало Берлин. Същото време 45-та година София е в доста цветущо състояние. Къде е сега Берлин, къде е сега София? Защо? Хората са се обединили. Защо не са дошли в България, защо не са отишли някъде другате? Те са си плюли на ръцете и са си спретнали страната по начин, който е редно да бъде“, допълни още инж. Найден Павлов.

Той обяви, че ПП АБВ започва кампания за повече грамотни българчета. По думите му кампанията включва нещо като неделно училище, което е изцяло доброволчески ориентирано 60 или 90 минути учители по български език и литература, които са пенсионирани, студенти такива, било то и родители на децата. „Расте едно неграмотно поколение. Искаме да положим много усилия в тази посока нашите деца да бъдат грамотни. Ние имаме прекрасен език. Даже сме език на 300 млн. души“, допълни още кандидатът за депутат.