Новини от ПП АБВ

АБВ е решението в ляво, БСП има вина за Белене, Южен поток и отношенията с Русия

от в ПП АБВ Новини 08/10/2015

Правителството на БСП не постигна ефективни, нормални и работещи взаимоотношения с другите политически сили

„АБВ е решението в ляво.“ Това каза по време на дискусия в Разлог зам.-председателя на ПП АБВ Румен Петков,

„Правителството на БСП по време на управлението си не постигна ефективни, нормални и работещи взаимоотношения с другите политически сили в парламента. Неадекватността на ръководството на БСП в ключови за България международни взаимоотношения е голям проблем. Правителството на Пламен Орешарски има основна вина за неизпълнението на Южен поток и това ни поставя отново в зависимост със сигурността на доставки на газ от динамиката на взаимоотношенията между Русия и Украйна. Изграждането на Южен поток беше изключително важно, тъй като по този начин България можеше да се нареди като ключов експертен фактор в Европа.

Правителството на БСП има основна вина за неизпълнение на атомната централа в Белене. През 2019 година ще излезем от картата на атомните държави. Неизграждането на нова ядрена мощност ще ни съсипе. Кристиян Вигенин е пряк участник в изостряне на отношенията на България с Русия.“

По време на дискусията в Разлог Румен Петков категорично заяви, че ще помогне за справянето на проблема с беззаконието в депото в село Баня, което може да причини голям международен скандал и да доведе до огромни санкции за България. Той обеща, че ще сведе проблема и на по-високо ниво, както и до Европейския парламент, за да бъде решен.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *