Новини от ПП АБВ

АБВ предлага създаването на Законодателен съвет към председателя на НС

от в ПП АБВ Новини 29/02/2016

Представители на партия АБВ и президентът Росен Плевнелиев обмениха мнения по основните приоритети на политическата формация през 2016 година. От АБВ в срещата участваха зам.-председателят на партията Румен Петков и народните представители Марияна Тодорова и ген. Михо Михов.

Основен акцент по време на разговора беше поставен върху реформите в системата на правораздаване и в сектор „Сигурност“, както и в секторите образование, здравеопазване и в пенсионната система.

Държавният глава и представителите на АБВ подчертаха необходимостта от диалог както в рамките на управляващата коалиция, така и в Народното събрание, за постигане на подкрепа за осъществяваните реформи и за подобряване на качеството на законодателния процес. В тази връзка прозрачността и предвидимостта при промяна на законодателството е от особено голямо значение за стабилността на страната, беше подчертано по време на разговора. За целта от партия АБВ предлагат създаването на Законодателен съвет към председателя на Народното събрание.

Според партия АБВ, непредвидимостта и липсата на прозрачност създава напрежение в сектор „Сигурност“  и демотивира служителите. 

От партията се обявиха и за увеличаване на бюджетите на специалните служби, за да могат ефективно да изпълняват функциите си в условията на усложнената среда на сигурност.

АБВ предложиха държавният глава да свика Консултативен съвет за национална сигурност за състоянието и перспективите за развитие на сектора за сигурност в условия на европейска миграционна криза.

По време на разговора беше споделена категоричната позиция за необходимостта от подобряване на съвместимостта на българските въоръжени сили с партньорите от НАТО, чрез придобиване на нови способности и ускорена реализация на проектите за модернизация и превъоръжаване на Българската армия, включително придобиване на многоцелева платформа за българските Военновъздушни сили. Бяха обменени мнения и по идеите за промени в Закона за резерва на Въоръжените сили на Република България и въвеждането на начално военно обучение.

От АБВ представиха и предложенията си за облекчаване на условията за сънародниците ни зад граница да участват в политическия процес в Родината.

Държавният глава и представителите на АБВ обсъдиха също така въпроси на външната политика на страната с акцент върху отношенията със съседните държави.

Президентската институция подкрепя номинацията на България за поста Генерален секретар на Организацията на обединените нации, увери държавният глава по време на разговора.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *