Новини от ПП АБВ

Ген.Михо Михов: Намираме се в своеобразна дипломатическа война с всички наши съседи

от в ПП АБВ Новини 23/02/2016

Сложната ситуацията би могла да доведе и до извънредни парламентарни избори

Ситуацията трябва да анализираме през призмата на президентските избори

„Във външно-политически план за мен България се намира в уникална ситуация. От позицията на своята възраст ще кажа, че най-вероятно това  е прецедент от края на Студената война. Ние в момента се намираме в своеобразна дипломатическа война с всички наши съседи“, заяви на пресконференция в Бургас народният представител от АБВ и председател на Парламентарната комисия по отбрана ген. Михо Михов.

Ген. Михов посочи, че грешките на държавниците идвали  от смирената  позиция в световните и европейските органи.

„Всички съседни нам държави отстояват твърдо и ясно своята политика и интереси. А ние считаме, че с нашата си добрина и желанието да бъдем добри, можем да просперираме в един много тежък физико-георгафски район. Ние сме поставени на границата на ЕС, на границата на НАТО и в същото време искаме да бъдем добри съседи с всички. Това ни състояние ни довежда в дипломатически конфликт с всички страни, с които граничимПравителството е поставено в много сложна ситуация, като насложим и вътрешните проблеми заплахи за физическо унищожаване на министър-председател, на определени депутати и политици, аз си мисля, че се намираме в тежка ситуация.

Това ще се обсъжда днес изпълнителния съвет на АБВ в София. Ние считаме, че сме в една ситуация, която трябва да анализираме и то през призмата на президентските избори“ , а възможно е и извънредни парламентарни избори, заяви Михов.

Той за пореден път заяви подкрепата си за промените в Закона за отбраната, касаещи участието и подпомагането на границите ни от въоръжените сили по нашите граници.

По данни на ген. Михов през месец май тази година ще бъдат изградени следващите 43 км от общо 130-те от ограждения, които трябва да се изградят по границата ни с Турция, останалите 60 км обаче все още не били проектирани. Въпросът с финансирането също не бил изяснен.

„И от тази гл.т.  участието на Армията е нужен респект и нужна държавна стъпка в тази посока и не само заради оградата, в крайна сметка да се канализира потока през КПП-тата, за да се знае кой влиза, дали има сред тези хора терористи, фундаменталисти и пр. Явно е, че процесът на интегриране ще бъде тежък и доколкото вече споделих, че в Македония и Сърбия нещата стоят зле, възможно е потокът да се отклони и към България“, допълни още ген. Михов.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *