Новини от ПП АБВ

Ген. Михо Михов: Ще предложим Консултативен съвет за състоянието и перспективите на сектор „Сигурност“

от в ПП АБВ Новини 29/02/2016

Ще предложим Консултативен съвет, който да засегне проблема за състоянието и перспективите за сектор „Сигурност“ в условията на европейска миграционна криза, заяви заместник-председателят на ПГ на АБВ и народен представител в 43-ото Народно събрание ген. Михо Михов след консултациите при президента на Република България Росен Плевнелиев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Според него е необходимо да се говори за втората функция на президента като върховен главнокомандващ въоръжените сили. „Направихме един мост между последния Съвет от ноември миналата година,който анализира глобалните проблеми и външната политика.

От АБВ достигнахме до извода да предложим Консултативен съвет, който да засегне проблема за състоянието и перспективите за сектора на сигурност в условията на европейска миграционна криза“, каза той. По думите му, немаловажен е въпросът за оценката на състоянието на Българската армия предвид достатъчно високия брой военнослужещи в професионалния състав, напуснали въоръжените сили през миналата година, липсата на резерв и новия пакет закони, които МО предлага и особено в частта му за подготовка на младежите и девойките във военнотехническо отношение.

По думите му, във външнополитически план имат някои разминавания с президента, доколкото са се опитали да анализират отношенията с всички съседи, които според АБВ са в уникална ситуация от края на Студената война до днес. „В този план разисквахме и темата за създадената Комисия по оценка на вмешателство на Русия и Турция в работите на България, което е интересна тема за обществото. АБВ не се подписа в създаването на такава Комисия, разумно и правилно насочваме работата на президента в тази посока като водач на външнополитическите ни стъпки, заедно с министъра на външните работи“, посочи ген. Михо Михов.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *