Новини от ПП АБВ

Георги Първанов: Ние залагаме на нова политическа култура, това е ПП АБВ

от в ПП АБВ Новини 23/10/2015

ПП АБВ закри предизборната си кампания в Добрич с концерт в Народно читалище „Йордан Йовков“. Официален гост на събитието бе председателят на партията Георги Първанов. Той изрази своята подкрепа за кандидата на партията за кмет на Добрич Милко Пенчев и приветства присъстващите.

Георги Първанов определи приключващата кампания като нелека, изпълнена с много срещи, разговори, осъществени контакти, убеждения, една „кампания на аргументите“, с моменти на критика, която е била приемана и именно това определя разликата между тази партия и останалите в страната, които по думите на председателя на АБВ „залагат на покупко-продажбата, на технологията, на страха, на натиска“.

Първанов допълни, че ПП АБВ залага на нова политическа култура. „АБВ е партията, която прави от своята кампания празник. Чухме духовата музика, сега ще чуем самодейците. А когато една партия прави от кампанията си празник, това означава убеденост в крайния успех“, заяви Георги Първанов, предизвиквайки бурните аплодисменти на събралите се граждани.

Председателят на партията припомни за кампанията, която е в ход – „Дари книга на приятел“, също за посещенията и срещите в галерии в страната, препълнените концертни зали, с което по думите му, ПП АБВ показва едно друго отношение към културата. Георги Първанов изрази надежда, че това ще бъде оценено в сегашното според него време на бездуховност. „Време, в което уви, други са факторите, които решават политическите въпроси. Или по-скоро не ги решават. Те само ги затлачват. Това беше една кампания, в която привидно дебат не се състоя. Но го нямаше същностният, съдържателен дебат за политики, за алтернативните“, посочи Георги Първанов и допълни, че само АБВ и още някои други партии са представяли идеи и предложения. „Надявам се тази кампания да изкара хората от летаргията, от безразличието. Много важно е хората да разберат, че трябва да гласуват масово“, заяви Георги Първанов и сподели своите опасения, че има тенденция гражданите да се подтикват да гласуват във формата „твърдите ядра, по-малко хора и да могат те да решават“. Затова според председателят на ПП АБВ не е допуснато и задължителното гласуване.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *