Новини от ПП АБВ

Георги Първанов призова за единен кандидат – президент, на форум на ВМРО

от в ПП АБВ Новини 17/04/2016

Нека да постигнем това единство далеч преди самите избори“

„Мисля, че сега е дошло времето чрез законодателна инициатива да създадем предпоставките за създаването на Гражданска гвардия“

Време е повече от всякога за консолидация и единение на национално-патриотичните сили. Това обяви лидерът на АБВ Георги Първанов, президент на Република България в периода 2002-2012 г., по време на Отчетно-изборното събрание на ВМРО.

Първанов бе категоричен, че повече от всякога е нужен автентичен патриотизъм, дори „просветен, разумен, модерен национализъм”.

„Имаме много общи задачи между АБВ и ВМРО и патриотичните, центристките сили като цяло. Ние подкрепяме едно управление, което има пред себе си важни цели и задачи. Неговите цели не могат да се изчерпат само с търсенето на повече стабилност, както твърде често се повтаря в последно време”, заяви Първанов и уточни, че заедно трябва да бъдат част от усилията да се създаде „работещо и ефективно управление”.

Нужна е единна, твърда, категорична реакция на опитите на съседна Турция повече от всякога в последните десетилетия да се намесва във вътрешните работи на България”, заяви Първанов във връзка с предизвикателствата по отношение на сигурността в страната и задачите пред патриотичните партии.

Георги Първанов определи като „неслучаен” фактът, че граждани се намесват в опитите за опазване на външната граница на страната. „Мисля, че сега е дошло времето чрез законодателна инициатива да създадем предпоставките за създаването на Гражданска гвардия, за да има правила и ясно определени правомощия не само в този случай, а и когато има бедствия и аварии”, предложи Първанов.

По отношение на демографската криза той констатира, че това не е тема на една или друга партия, така както и работата с българите в чужбина.

Той изрази надежда да бъде подкрепена законодателната инициатива на АБВ за промени в Конституцията, с които да стане възможно наши сънародници от чужбина да могат да се кандидатират за президент. „Това е несправедливо, нередно”, убеден е лидерът на АБВ.

Георги Първанов призова и за единен кандидат-президент за предстоящите избори. „Ще бъде грехота, ако отиде всяка от партиите, представени тук със своя кандидатура и просто се преброим. Винаги съм апелирал затова да потърсим максимална консолидация и единение, защото президентът олицетворява националното единство. Нека да постигнем това единство далеч преди самите избори, ако това стане не просто успехът ще бъде на наша страна, а ще имаме силен, достоен държавен глава, с който да се гордеем”, заяви Георги Първанов.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *