Новини от ПП АБВ

Георги Първанов: Трябва да се организира мащабна държавна кампания в подкрепа на Ирина Бокова като кандидат за Генерален секретар на ООН

от в ПП АБВ Новини 14/01/2016

„Смятам за наложително не просто да се изпрати отговор на писмото от Общото събрание на ООН за кандидатура за поста Генерален секретар от България, но и да се организира мащабна национална държавна кампания за подкрепа на Ирина Бокова„. Това каза председателят на ПП АБВ Георги Първанов по време на пресконференция, свързана с позицията на партията относно кандидатурата на България за Генерален секретар на ООН, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Той припомни, че точно преди 1 месец до българското правителство е изпратено писмо от Общото събрание на ООН с покана страната ни да посочи своята номинация за поста. „Някои държави от Източна Европа вече имат издигнати кандидати и от тук има най-много потенциални кандидатури, които никак не са за подценяване„, отбеляза Първанов, като допълни, че забавянето от страна на българското правителство може да повлия на крайния резултат на кампанията на Бокова. „Никой от другите кандидати не може да се похвали с такива постижения, но по-важното е, че Ирина може има култура на общуване и да намери общ език във всяко отношение„, допълни Първанов, като подчерта, че позицията на АБВ в нейна подкрепа е много силна и присъствието на всички ръководни членове на партията на пресконференцията го доказва.

Очаквайте подробен материал!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *