Новини от ПП АБВ

Да се създаде специално звено, което да „инвентаризира“ всички предизборни ангажименти на АБВ

от в ПП АБВ Новини 08/11/2015

Днес, 08.11.2015, от 13. 00 часа в зала 6 на НДК се проведе разширено заседание на Националния съвет на ПП АБВ. На срещата присъстваха лидерът на АБВ и президент на Република България (2002-2012) Георги Първанов, зам.-председателят и председател на предизборния щаб Румен Петков и вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

На срещата присъстваха народните представители от ПГ на АБВ, областните председатели на формацията, както и новоизбраните кметове и общински съветници.

След първоначалните изказвания на лидерите (тук и тук) на партия АБВ, срещата премина в режим на въпроси към тях. Въпросите бяха както по повод изпълнителната власт, така и по различни местни проблеми, те бяха от страна от на новите кметове на партията, от представителите на Гражданския съвет, новите съветници на АБВ и др.

Да се създаде специално звено към Националния съвет на АБВ за работа с местната власт, което да „инвентаризира“ всичко, което АБВ е поела като ангажимент като политики по време на кампанията за кметските избори. Идеята си лидерът на ПП АБВ Георги Първанов обяви след заседание на Националния съвет пред депутати на партията, кметове и общински съветници, избрани и подкрепени от АБВ. Предложил съм да действаме като своеобразен клуб, в който по кметските въпроси ще се обсъждат определени теми, обясни той. Сред тях са здравеопазване, образование. При дебатите в парламента по Бюджет 2016 ПГ на АБВ ще настоява за по-голямо увеличение на парите за общини, които извършват повече социални дейности, съобщи пред представителите на местната власт вицепремиерът Ивайло Калфин. Темата за парите на държавата през следващата година също е била сред анализираните от Националния съвет в неделя.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *