Новини от ПП АБВ

Женската организация на АБВ стартира инициатива „Да съхраним българското“

от в ПП АБВ Новини 14/12/2015

В навечерието на коледните и новогодишните празници Федерацията на женските клубове на ПП АБВорганизира кулинарна демонстрация под наслов: „Да съхраним българското“.

Съхранението на българските традиции е сред инициативите на Федерацията на женските клубове на ПП АБВ. Федерацията подготвя серия мероприятия с подобен характер.

На днешното събитие Иван Звездев приготви няколко вида традиционни български ястия. Той коментира пред участниците, че България има своето място в международната кухня. Според него, съвсем скоро балканската кухня ще намери своето място между всички известни световни кухни.

Заедно с Иван Звездев готви и Невена Стоянова, председател на Националната женска федерация на ПП АБВ. Те сготвиха лозови сарми с кафе и стафиди по рецептата на Чудомир. Чрез кулинарна демонстрация на няколко български ястия бе дадено началото на каузата за съхранение на родните традиции. „Помагаме и на деца дислектици. Това е един пробием, който касае повече от 17% от децата на България. Те в момента са третирани като деца със специални образователни потребности, а всъщност в нашата страна няма институция, която да се занимава с тях“, обясни Невена Стоянова. В момента Женската федерация има две успешно реализирани дарителски каузи за животоспасяващи операции. Те също така се опитват да подпомогнат кариерното развитие на нежния пол и налагането на жени лидери в страната ни. Дамите от АБВ работят и за решаване на проблемите на жените, пострадали при домашно насилие.

На събитието присъстваха представители на женските клубове от цялата страна. В подкрепа на инициативата присъстваха и представители на мъжкия състав на ПП АБВ- Емил Кало, Иван Джатев и други.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *