Новини от ПП АБВ

Ивайло Калфин: Макар и най-малка, АБВ е най-влиятелната група в парламента

от в ПП АБВ Новини 16/04/2016

Макар и най-малка АБВ е най-влиятелната група в парламента. Не защото без нас няма да има консенсус, а защото идеите и политиките ни се чуват. Има много примери, които показват как работи АБВ и какво се прави в парламента. Това заяви по време на конференция на ПП АБВ-Варна министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин. По думите му за да има промяна в България, „трябва да използваме всички инструменти, които имаме“. „За много неща, които трябва да се оправят в страната, не се изискват много пари, а се изисква политика, работа и родолюбие“, категоричен бе социалният министър.

„Печелили сме и пак ще печелим, стига да сме убедени какво искаме и да сме единни. Партийната работа трябва да е свързана с обединение. Много е важно да имаме съдържателна дискусия, която да води напред работата на АБВ, защото ние създадохме тази партия, за да променяме нещата“, припомни още Ивайло Калфин и добави, че към БСП вратата трябва да бъде отворена, а ръката подадена, но така, че АБВ да постига целите си.

Министър Калфин призова да се преразгледа споразумението в рамките на коалицията, защото обстоятелствата са се променили. „В рамките на коалицията трябва да се преразгледа споразумението, защото обстоятелствата се променят. Бежанците налагат нови изисквания и за външната политика, и за политиката на сигурността. Работата ни не е да подсилваме конфликтите около нас чрез силни и крайни позиции, каквито се чуват и от държавния глава и от външно министерство“, категоричен бе Ивайло Калфин.

Според него въпросът за участието на ПП АБВ в политиката трябва да е основна тема, която да се обсъжда. „Въпросът след такава дискусия е да се формулират целите и да работим по тях. Въпросът не е дали ще има АБВ в парламента, защото и на трите избори имаме над 5%. Важно е обаче да се увеличава влиянието и да се разширява то“, смята министърът.

Относно работата на партията в изпълнителната власт, министър Калфин припомни, че за една година минималната работна заплата беше вдигана на два пъти и изрази надеждата си, че тази тенденция ще продължи. „Казаха, че ще се увеличи безработицата, но фактите показват, че не само не се увеличава, а се намалява. Страната ни за миналата година е с една от най-бързо развивиащите се иконимики.Така че, всичко това е въпрос на политики“, добави Ивайло Калфин.

Той коментира и реформата в пенсионната система. „Говорим за солидарността. Познавам всички дефекти на пенсионната система. Трябваше да променим нещата, за да започнат приходите да се разпределят по-справедливо за социалните плащания и социални условия за развитие. Не е възможно да трябва да си изкарваш детето болно, за да влезе в детска градина. Ето това трябва да се промени. Това в политика“, посочи социалният министър.

Пресцентър на ПП АБВ-Варна

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *