Новини от ПП АБВ

На президентските избори АБВ отива за победа, на местните постигна добър резултат

от в ПП АБВ Новини 08/11/2015

АБВ постигна добър резултат – над 40 обшински кметове, над 120 кметове на населени места и над 150 общински съветници избрани с прякото ни участие“. Това каза председателят на ПП АБВ Георги Първанов по време на разширено заседание на Националния съвет на ПП АБВ. Първанов честити на избраните кметове и общински съветници и им пожела успешен мандат. „Това е първото по рода си подобно съвещание и смятам, че то е належащо и необходимо“, посочи Първанов. По думите му, неговата оценка за представянето на АБВ на тези избори е положителна.

„Ако каним избраните кметове, то е заради ангажимента. Навсякъде поемахме съвместно ангажименти и аз съм се явявал като гарант не само на изборите, но и на управлението“, поясни той.

По думите му, в Благоевград на местните избори се е водила една мръсна и агресивна кампания, която няма нищо общо с представата за демокрация. „Ако така я караме просто не знам къде ще завършим. АБВ трябва да постави този въпрос с цялата му острота. Където имаме случаи оспорваме резултатите.Въпросът е в тенденцията”, заяви Първанов. По думите му, по време на заседанието на НС на АБВ е обсъден доста широк кръг от въпроси. „Обсъдихме и актуалните дейности на парламента”, посочи той.

На президентските избори АБВ отива за победа.

„Имаме потенциала да покажем един убедителен резултат. Търсим взаимодействие не само в лявото но и в центристкото, защото България има нужда от уважаван президент. АБВ трябва да стане носител на институцията“, заяви Първанов. По думите му на заседанието на НС на АБВ е била обсъдена и темата за взаимодействието в лявото пространство. „Ще подчертая, че над 40 от кметовете бяха във формула от партии от българската левица и голяма част от тези коалиции бяха успешниАБВ подава своята ръка за взаимодействие в лявото пространство и го правим с идеята това да бъде дългосрочно.Политическият живот не може да се развива без силна левица и убедително представяне в лявото“, коментира той. По думите му, АБВ са готови на компромиси в рамките на едно равнопоставено взаимодействие.

Няма да приемем високомерното отношение и менторския тон“, заяви лидерът на АБВ. Той обясни, че са взели решение за създаването съвет към Националния съвет на АВБ. „Всичко, което сме поели като ангажимент на изборите да го реализираме. АБВ се наложи в парламента като носител на една модерна култура“, допълни Първанов.

Информация от Фокус: тук и тук

Заседанието на НС на ПП АБВ се провежда и в момента, очаквайте подробности!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *