Новини от ПП АБВ

Подкрепяме актуализацията, но настояваме бюджетният дефицит да се запази 3%

от в ПП АБВ Новини 09/11/2015

Държим два пъти годишно финансовият министър да докладва пред НС

АБВ и КТ „Подкрепа“ не приемат запазването на „плоския данък“ за физическите лица

„Подкрепяме актуализацията на Бюджета, но настояваме бюджетният дефицит да се запази 3%“. Това каза Румен Петков, зам.-председател на ПП АБВ, след среща между ръководствата на ПП АБВ, ПГ на АБВ и КТ „Подкрепа“, на която беше обсъден Бюджет 2016 г.

„Оценяваме като недобра политика на увеличаването на текущите разходи на ведомства“, добави Петков. По думите му за ведомствата това показва лошо прогнозиране и дисциплина.

„Не може да не ни тревожи, че икономическият растеж продължава да се възприема като около и под средния на този на ЕС. Сред целите на данъчно осигурителната политика, наред с икономическия растеж, настояваме за осигуряване на по-малко социално неравенство и по-високо качество на живот„, коментира Петков.

„За съжаление, в Бюджета никъде не виждаме текст, който касае насърчаването на българската отбранителна индустрия. Това е тревожна традиция, която се запазва вече няколко години наред“, заяви Петков.

Държим два пъти годишно финансовият министър да докладва пред НС за състоянието и управлението на държавния дълг. Продължаваме да сме единствената политическа сила, която стриктно контролира неговото изпълнение. Ще настояваме за създаване на инвестиционния фонд, за развитието на малкия и средния бизнес, въобще развитието на българската икономика. Такива мерки в българския Бюджет няма“, подчерта Румен Петков.

„Настояваме преди прехвърлянето на контрола върху фирма, да бъдат изчистени всички задължения към държавата и осигурителната система“ посочи Петков и добави, че държавата трябва да престане да бъде съучастник в ликвидацията на фирми с особено големи задължения към съответните държавни ведомства.

Той изтъкна също, че АБВ и КТ „Подкрепа“ не приемат запазването на „плоския данък“ за физическите лица. „Гледаме на това като стъпка за реализация и на семейното подоходно облагане. Държим на прогресивно данъчно облагане”, посочи той.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *