Новини от ПП АБВ

ПП АБВ е готова с пакет законодателни идеи, които ще представи след Нова година

от в ПП АБВ Новини 16/12/2015

Има стенограма, която започва с изявление на премиера Бойко Борисов, от заседание в кабинета на Цецка Цачева, където той ясно казва, за разлика от други негови изявления: „За да не влизаме в колизия с Конституцията и правомощията на Велико и обикновено Народно събрание, трябва да се обединим около предложението на АБВ с широк консенсус 6:5, защото 6:6 е колизия с Конституцията. Освен това 6:6 е нещо, което може да реши само Велико народно събрание, а не обикновено“. Това каза на пресконференция в Благоевград Румен Петков, заместник-председател на ПП АБВ.

Петков заяви още, че АБВ е готова с пакет законодателни идеи, които ще бъдат представени след Нова година на парламентарните групи, както и че партията ще се опита още веднъж да наложи изграждането на Съвет, посветен на реформата. Петков допълни, че това е четвъртата или петата промяна на Конституцията, която е фокусирана само върху съдебната реформа.

„Знам, че рискувам да бъда намразен от съдийското съсловие като цяло, но ние като общество и граждани имаме ли обективна представа за натовареността на районните съдилища? Само ако започнем да я гледаме да не се окаже, че има районни съдилища с по 3 дела месечно. Ако видим, че по съдебни райони същата натовареност пропорционално удря и Прокуратурата. Говорим за правоохрана и правораздаване“, допълни той.

Петков уточни, че в Мюнхен има 3 полицейски управления, както и че погледнато от този ъгъл излиза,че София е 7-8 пъти по-голяма от Мюнхен. По думите му, трябва да търсим анализ на базата и на ресурсите, с които разполагаме, а не да се вторачваме само в Конституцията, като по тази причина ни е необходим за министър на правосъдието човек, който познава системата. „Да се спекулира по този начин по тази хипер чувствителна тема – за необходимостта на българина от правосъдие, от бързина на правосъдието, както и от адекватност на правосъдието спрямо извършеното престъпление, е повече от грозно“, каза още Петков.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *