Новини от ПП АБВ

Предложенията за промени в Закона за местното самоуправление трябва да идват от общините

от в ПП АБВ Новини 23/02/2016

Трябва да бъде  увеличена  децентрализацията и финансовата  независимост на  общините. Органите за местното самоуправление  могат да постигнат това чрез нова държавна политика за по–добро разпределение на приходите от данъци и управление на финансовия ресурс и без да се налага да бъдат увеличавани самите налози. Промените ще позволят общините да запазят и подобрят нивото на болнично обслужване и да поддържат по-добре пътната мрежа. Около това становище сеобединиха след съвместно заседание  представители на ръководството на ПП  АБВ, кметове и общински съветници, подкрепени  от партията. Заседанието се състоя часове преди Общо събрание на общините, което трябваше да избере свой нов Управителен съвет.

Като друг основен извод от срещата се оформи становището, че в момента ръководството на Сдружението на общините не провежда достатъчно активна политика в  защита на населените места в страната, особено на по-малките от тях. Има  остра необходимост от  нови, активни политици, които да работят в полза на общините. Потенциалът на кметове и общински съветници трябва да бъде използван при  формирането на политики, които пряко касаят органите на местното самоуправление.

Във връзка с темата от ПГ  на АБВ   съобщиха, че стартират  регулярни срещи с представителите  на общинските ръководства, за работа в посока на  законодателни инициативи.

Пресцентър ПП АБВ

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *