Новини от ПП АБВ

Румен Петков: Главният прокурор да отстрани вътрешния министър заради скандалния случай с мъжа, който облича полицейска униформа и който стана по-известен с рушенето на протестърските палатки пред парламента

от в ПП АБВ Новини 30/11/2014

Главният прокурор трябва спре да се държи като изпълнителен директор на ГЕШ ЕНД КЕРИ и присъдружната й фирма ГУШ ЕНД КЕРИ. Такава препоръка отправи по време на пресконференция председателят на ПП АБВ Румен Петков и добави, че това поведение на главния прокурор придобива брутални размери. Петков подчерта липсата на действия от страна на Главна прокуратура по серия закононарушения от страна на военното ведомство, за които ПП АБВ сигнализира многократно и поиска обяснение.

Друг пример за липса на реакция е сигнал до главна прокуратура по процедурата за изграждане на газопровода при Свищов.

„Вместо да започне проверка и да отстрани директора на „Булгартрансгаз“, вместо да изземат компютрите, на другия ден, след като му предоставяме сигнала, сигналът е на бюрото на директора на „Булгартрансгаз“. Да излезе главният прокурор да обясни колко струва такъв тип зависимост“, коментира Петков и добави видимото прилагане отново на двойни стандарти и съучастие на главния прокурор в прикриване на престъпления. Така искането на оставката на държавния обвинител от страна на ПП АБВ придобива все повече аргументи, каза той.

Пред медиите Румен Петков настоя главният прокурор да отстрани министъра на вътрешните работи заради скандалния случай с мъжа, който облича полицейска униформа и който стана по-известен с проявата си по рушенето на протестърските палатки пред парламента.

„Онзи, който с бухалката ходеше да размита палатките от Софийския университет, облича полицейска униформа. Има изрични текстове в Закона за МВР и в Наказателния кодекс, които много ясно казват, че човек, който си позволява такъв тип гавра и злоупотреба, подлежи на присъда от 1 до 6 години, в зависимост от преценката на съда. Министърът на вътрешните работи Терзийски трябва да бъде отстранен незабавно и да се направи проверка как тези хора, които отново се видяха от цяла България, имат достъп до полицейска униформа и снаряжения, защото те видимо имат такъв достъп. Това е нечувана по характер гавра с МВР. Очевидно е, че хора от МВР са ангажирани с тези хора. Трябва да е ясно, че ако за Борисов „Делта Гард“ представлява обединение на ВИС и СИК, държавата е държава. Главният прокурор отстранява министъра на вътрешните работи, за да не възпрепятства разследването и започват незабавна проверка с изземания, арести и всичко, както се прави. Иначе е съучастник в нарушение на всички тези неща“.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *