Новини от ПП АБВ

Румен Петков: От едноличната власт до тоталитаризма има само една крачка

от в ПП АБВ Новини 24/04/2016

Двуполюсният модел в Европа е изчерпан

„Центърът е неизбежен в българския политически живот“, заяви заместник-председателят на АБВ Румен Петков по време на IX-ата Национална конференция на ДПС, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Европа разбра, че двуполюсният модел в нея е изчерпан“, обясни Петков.

По думите му, ДПС е показала способност да води отговорен и ефективен диалог и в ляво, и в дясно. Диалог, без който според Петков, националната отговорност няма да има тези параметри, необходими днес.

„Днес трябва да кажем, че едноличното управление, съчетано със заплахите, външни за нашата страна, са нещо, което е недопустимо“, каза още той. „Диалогът, подчинен на обществения интерес, на модерния патриотизъм, този диалог ни позволи да съхраним нашите различия, но е и този диалог, който ни дава усещане за сила“, посочи Румен Петков.

По думите му, през 90-те години е било лесно да си седесар, достатъчно е било да можеш да мразиш. „Пожелавам ви днес да покажете с цялата си сила готовност и способност да пазите човешките права и свободи – изконни ценности. „Сигурен съм, че днес ще е големият Конгрес на отговорността на ДПС, отговорност, която съпътства 25 годишната ви история. На добър час“, допълни Румен Петков.

По думите му, в България възприемаме етническия модел като даденост, но в тази зала всички са наясно, че това не е така. „Изправени сме пред огромни предизвикателства“, посочи Петков и изброи тероризма, едноличната власт. „От нея до тоталитаризма знаем, че има само една крачка”, уточни Петков.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *