Новини от ПП АБВ

Ръководството на Тракийския университет е отворено за идеята в Търговище да бъде разкрит филиал на учебното заведение

от в ПП АБВ Новини 20/10/2015

Това каза днес проф. д-р Иван Станков, ректор на университета и член на Консултативния съвет към Министерството на земеделието и храните, който бе в града, за да подкрепи кандидата за кмет на общината от АБВ Ивайло Първанов.

Проф. Станков обясни, че идеята на Първанов за разкриване на филиал в Търговище е приемлива, тъй като изискванията са по-малко, в сравнение с обособяването на факултет. „Лично ще се ангажирам да лобирам през академичния съвет да подкрепи това предложение“, увери той. От АБВ настояват за разкриването на филиала, за да се даден шанс на младите хора да се образоват тук и така се реши проблемът с финансовите затруднения на семействата им за издръжка, извън родния град.

Специалистът и народен представител от ПП АБВ разясни на пресконференция и целите на изготвената и гледана на първо четене Национална стратегия, в която се определя аграрната политика на България. Тя трябва на първо място на реши продоволствения проблем на страната, тъй като той съществува; Да работи за развитие на селските райони. Според проф. Станков в момента големите общини /като Търговище и Попово/ не могат да се възползват от възможностите на Програмата за развитие на селските райони и това трябва да се промени. На трето място – стратегията трябва да наблегне върху образованието и науката. Само така селското стопанство ще „излезе от задния двор на икономиката ни“, обобщи проф. Иван Станков.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *