Новини от ПП АБВ

Христо Колев алармира за изсичане на гора и строеж на жилищен комплекс на Витоша

от в ПП АБВ Новини 30/11/2014

Председателят на АБВ-София Христо Колев алармира за изсичане на гора и строеж на жилищен комплекс в планината Витоша. Пред медиите той определи това деяние като престъпление срещу природата.

„В село Бистрица, или във вилна зона „Бистрица“ са изсечени десетки декари гора в подножието на планината. В момента мястото е терен, строителна площадка. Подчертавам, че не става въпрос за незаконен строеж. Откъде правя тези изводи. Мястото е заградено с ограда, има си табелка, на която си пише кой е възложителят, строителният надзор и всички необходими реквизити“.

Проучването на Колев сочи, че на въпросното място се строи жилищна сграда.

„След като не е незаконно, тези разрешения, са подписани от някого. Не от една, а от доста институции. Съгласувано е и дадена зелена светлина. Ние от АБВ искаме да попитаме – как е възможно да се строи в планина Витоша? Презастроиха Черноморието, големите градове, в момента тръгват да се строят жилищни комплекси в самите планини“.

Христо Колев каза също, че столичната организация на ПП АБВ ще поиска среща с кмета на „Панчарево“, както и със столичния кмет и с главния архитект на София.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *