Новини от ПП АБВ

Румен Петков: Отиващият си парламент е парламент на грозната лъжа и спекулация (ВИДЕО)

от в ПП АБВ Новини 11/05/2021

Отиващият си парламент е парламент на грозната лъжа и спекулация, коментира пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков и добави, че краткото битуване на 45 Народно събрание по същество е предизборна кампания.

„Предизборната кампания започна на 4 март и ще завърши на 11 юли – това ще най-дългата кампания в историята ни. Грозната спекула с очакванията на българите за справедливост, за ефективни мерки с корупцията, за преборване със състоянието – психическо и управленско на главния прокурор, с наложения манталитет в прокурорските среди, спекулациите със забраната на Специализирания съд и прокуратура – несъстояли се“.

Петков припомни, че още преди 4 март АБВ предупреди, че „Да, България“ лъжат много грозно.

„Бяхме прави. Проектозаконът за ликвидиране на Специализирания съд и прокуратура е не просто недоносен, от една страна създава впечатление, че вносителите искат да бранят някой, чрез липсата на гаранции за продължаване на процесуално следствените действия и набраните до момента доказателства, а от друга страна – остави във въздуха сегашните участници в специализирания съд и прокуратура, обезсмисли и събираните доказателства по всички дела“. Тези, които са обещавали това са знаели, че лъжат. За съжаление с действията си „Изправи се! Мутри вън!“, „Да, България“ укрепиха позициите на Иван Гешев“.

Петков коментира също, че съдържанието на приключилото краткия си живот 45 Народно събрание постави поредица от отрицателни рекорди в много посоки. По повод изборното законодателство председателят на ПП АБВ подчерта, че от 3 години сънародниците ни биват лъгани, че ще се създаде избирателен район „Чужбина“. И отново посочи, че решението с безброй секции в чужбина е спекулативно.

„По две причини. Едната е, че ги няма критериите. Втората е – каква е позицията на съответната държава, в която искаме да регистрираме безброй секции. Продължава да няма отговор на въпроса какво се случва с българите с двойно гражданство. Не съм най-деликатния в изказа човек, но ми е трудно да коментирам комисията, призвана да бори корупцията. Сигурно такова нещо е нужно, но трябва да е при определени правила и ред. Нужно е, когато има институционален пълнеж и гаранции. Нужно е, когато от него ще има резултат. Нима, когато създадоха комисията не знаеха, че парламентът ще има 6-7 работни дни и за тях нищо няма да се направи? Това е един парламент, който освен шоу, скандали, грозни ругатни, даде възможност да видим каква е силата на клеветата. Надявам се да е отпушен стремежът на определени хора да излязат и казват как са били рекетирани и притискани. Боя се, че ентусиазмът ще приключи утре и от комисията няма да има резултат. Продължаваме да натягаме очакванията на хора. От АБВ искаме да внушим за необходимостта от силен разум и отговорно държавническо поведение“.