Новини от ПП АБВ

АБВ предлага законодателни промени за закриване и пълна ревизия на Държавната петролна компания

от в ПП АБВ Новини 27/07/2021

АБВ предлага законодателни промени за закриване и пълна ревизия на Държавната петролна компания. Това обяви пред медиите председателят на партията Румен Петков. Предложението ще бъде внесено в Народното събрание от представителя на АБВ там Владимир Маринов.

Петков обясни, че за 2021 г. Държавната петролна компания е усвоила 50 млн. лв. бюджет без никакъв резултат за държавата и без реализирането на обявените намерения при откриването й, като, например, изграждане на 100 държавни бензиностанции или идеята складовете на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ да се прехвърлят към Държавната петролна компания“. И припомни, че АБВ се обяви аргументирано против откриване на подобна компания. Предвидените средства за следващите две години са по 30 млн. лв., каза още Петков.

Румен Петков определи Държавната петролна компания като „цирей за българската икономика“.

„Не знам защо на икономическия министър му трябваха два месеца, за да съзре, че това е уродливо явление в икономиката на България. Нещо повече – трошащо много милиони на българските граждани и то без никакъв резултат“.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.