Новини от ПП АБВ

АБВ започна разговори с ръководството на БСП и предстои да вземе окончателно решение как да се яви на изборите

от в ПП АБВ Новини 14/09/2021

АБВ започна разговори с ръководството на БСП и предстои да вземе окончателно решение как да се яви на изборите. Това обяви лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция в централата на партията.

Започнахме разговори с ръководството на БСП. Ние планираме заседание на Националния съвет за взимане на окончателно решение за явяване на АБВ в предстоящите парламентарни избори. Не сме удовлетворени от резултата, който постигнахме на последните избори. Надяваме се с една активна кампания да достигнем до хората и да им представим политиките. Последните две кампании никой не говори за политики„, отбеляза Румен Петков.

Той представи и приоритетите на АБВ.

„Ще настояваме в следващото Народно събрание приоритет номер 1 – гарантиране на енергийната сигурност на страната с незабавно продължение на изграждане на АЕЦ „Белене“, гарантиране на пряка доставка на газ от Русия към Европа през България, преоценка на газовата връзка Гърция – България и отговорност на хората, които доведоха със забавянето с години финализирането на тази газова връзка и генерално решение за Маришкия басейн. Второ силен, убедителен План за възстановяване и развитие. План, в който българската икономика има водещо място и роля. Това наследство от ГЕРБ е катастрофа. В него няма никаква перспектива. В него има стремеж да се закърпят дупки и да се усвоят едни средства. ГЕРБ това го могат. Преосмисляне на България в зелената сделка. Незабавни стъпки за стартиране на съдебна реформа“, подчерта лидерът на АБВ.

Той призова да има Съвет по правосъдната реформа. „Ние почти всички промени, които сме правили в Конституцията от нейното приемане досега, са свързани с правосъдие. Усещането на хората за липса на справедливост и правосъдие, се задълбочава и развива. Успоредно с това незабавно закриване на специализирания съд и прокуратура. Не като тези лъжци, които в предизборната кампания го закриват и уволняват Иван Гешев, а реални стъпки“, каза още Румен Петков.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.