Новини от ПП АБВ

АБВ заяви категорична позиция срещу бруталните опити за подмяна на историята и разрушаването на паметника на Альоша

от в ПП АБВ Новини 16/01/2024

В деня на Освобождението на Пловдив от турско робство АБВ, като част от „ЛЕВИЦАТА!“, заяви категорична позиция срещу бруталните опити за подмяна на историята и разрушаването на паметника на Альоша. Пред медиите в Пловдив зам.-председателят на партията и председател на Общинския съвет „Родопи“ Владимир Маринов подчерта, че като рушим паметта за историята си, това няма да ни помогне да избягаме от нея. Независимо от политическите различия като цяло, той определи позицията на пловдивския кмет Костадин Димитров по местните пориви за рушене на Альоша като достойна и добави, че подобна заявка звучи честно и справедливо.

* Преди ден пред местните медии Костадин Димитров заяви „Силно сме мотивирани първо да съградим, преди да разрушим нещо“.

Председателят на АБВ Румен Петков определи поредицата посегателства върху паметници у нас, които бележат победата над фашизма, като престъпление по смисъла на закона – престъпления, които се фаворизират от министър-председателя Денков. Като пример за подчертано антибългарска политика на кабинета Петков посочи и анализа на „Свободна Европа“, където препоръката е да се премахне стихотворението „Аз съм българче“ от образователните програми, за да можело имигрантите в България да се интегрират по-хубаво.

„Искат да извадим „Аз съм българче“ от учебника, не знам защо СЕМ немее? По-грубо посегателство върху нашата история не е правено от официално легализирана чужда медия. Иван Вазов за такива нищожества – нравствени , исторически, човешки, е написал „Моите песни“. Не просто се опитват да пренапишат историята, а това води до оскотяване на нашето общество“.

Пример за национално предателство, а и военнопрестъпление, Румен Петков даде и с действията на военния министър Тагарев, който в последните дни се отчете на трансатлантическите партньори – визита в държавен план лишена от съдържание.

Петков отново заяви категоричната позиция на „ЛЕВИЦАТА!“ за необходимост от нови парламентарни избори.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.