Новини от ПП АБВ

Доц. Георги Кючуков: Настъпил е етап на саморазправа на министъра на здравеопазването и на малка група зад него с ръководствата на големите болници в България

от в ПП АБВ Новини 20/07/2021

Аз съм човекът, който е искал уволнението на Асен Балтов, но не може той да разбира от медиите, че е уволнен, коментира пред медиите във Варна председателят на ПП АБВ Румен Петков.  Доц. Георги Кючуков, областен председател на АБВ-Варна, подчерта, че е настъпил етап на саморазправа на министъра на здравеопазването и на малка група, която стои зад него, с ръководствата на големите болници в България.

„Това е абсолютно нелогично, необяснимо на фона на епидемичната обстановка и на фона на очакваното нарастване на заболеваемостта на четвъртия пик на заразата. Започва се с „Правителствена“, „Александровска“, „Пирогов“, „Св. Анна“ – Варна, сега се готви „Св. Анна“ – София. След идването на власт на д-р Кацаров, в министерството той събра ръководствата на големите болници и обявиха публично, че болница „Св. Анна“ е в изключително тежко състояние и че има много голямо недоволство от ръководството от страна на колегите. Болница „Св. Анна“ има дългове, но това не са чак толкова големи задължения. Ръководителите на клиниките и отделенията направиха подписка за запазване на старото ръководство. Това надали е белег на недоволство на колегите от ръководството. Само едно от звената не е участвало в подписката. Това е един начин на разправа и настаняване на хора, които са политически от същата партия, на която принадлежи министърът на здравеопазването. Това се случва във всичките болници. Няма логика да се обезглавяват големите звена по този брутален начин, при условие че пандемията още не е отминала и тепърва тежките моменти предстоят. Единственият светъл лъч е, че това ръководство на Министерството на здравеопазването най-вероятно ще си отиде съвсем скоро“.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.