Новини от ПП АБВ

„ЛЕВИЦАТА!“ поднесе съболезнованията си на сръбския посланик заради трагичните събития в западната ни съседка

от в ПП АБВ Новини 10/05/2023

Ръководството на ПП АБВ и представители на „ЛЕВИЦАТА!“ поднесоха съболезнованията си заради трагичните събития в Сърбия, които отнеха десетки животи. На среща с посланика на Сърбия в София Н. Пр. Желко Йович председателят на АБВ Румен Петков отбеляза, че началото на трагедиите днес е поставено десетилетия назад, със загубата на пътя за цялото общество. В съболезнователната книга той написа:

„Трагичните събития и в Сърбия, и в България трябва да ни направят по-смирени, по-човечни и по осъзнати. Скръбта ни е голяма, обща, братска. Сбъркахме и изгубихме пътя. И нашите деца не са сигурни в бъдещето си, в нашето бъдеще. Длъжни сме да не забравяме, но да продължим с обич и доверие, с чест и с гордост, с историята си – не да я пренаписваме, а да я познаваме и да намерим пътя. Нашите бащи ни го оставиха, длъжни сме пред децата си. Поклон и да се смирим“.

Петков отбеляза загубените от десетилетия връзка и приемственост между поколенията и подчерта, че днес резултатите от това са налице.

Ние, нашите братски народи, скърбим заедно. Приемете нашата съпричастност в тези трагични дни, каза Валери Жаблянов, представляващ „ЛЕВИЦАТА!“.

Трагедията на Сърбия е въпрос на цялото общество – къде сме, къде се загубихме и защо забравихме децата си, каза Желко Йович и изрази благодарност за заявената съпричастност.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.