Новини от ПП АБВ

Румен Петков: Ако някой се е почувствал обиден от жълтата табелка „Неваксиниран“, поднасям извиненията си, но държа ясно да заявя, че опитите за ограничение нямат цвят

от в ПП АБВ Новини 23/09/2021

Ако някой се е почувствал обиден от жълтата табелка „Неваксиниран“, поднасям извиненията си, но държа ясно да заявя, че опитите за ограничение нямат цвят. Това се посочва в позиция на лидера на АБВ Румен Петков в отговор Организацията на евреите в България „Шалом“, които отправиха критики за носената от него жълта табелка „Неваксиниран“ в предаването „Делници“ по Евроком.

По повод позицията на Организацията на евреите в България „Шалом“ за мое интервю в българска телевизия, държа да заявя ясно и категорично първо, че не може да има аналогия на зверствата срещу евреите в България и в света с никакви последващи събития. Още повече, че жанрът днес е съвършено различен. Излишно е да декларирам доброто си отношение към евреите (първият евреин е назначен в МВР на Република България през 2005 г. от мен), както и поради многото ми приятелства с евреи, с част от които се чух, включително и в днешния ден.

Много категорично съм заявявал позицията си за Холокоста и жертвите на Холокоста и съм го правил в САЩ, в Израел и в България.

Ако някой се е почувствал обиден, поднасям искрените си извиненията.

Моето мнение е, че опитите за ограничение нямат цвят. Опитите за посегателство върху права и свободи имат определени носители, както и всеки има право да защити своите права и свободи.

Ако цветът е бил неуместен – отново съжалявам и се извинявам.

Аналогии няма и не може да има.

Поклон пред жертвите на Холокоста!

Аз съм един от тези, които са дълбоко убедени в необходимостта от гарантиране правата и свободите на всички. Поднасял съм цветя пред жертвите на Холокоста, покланял съм се пред тях, независимо от режима и обстоятелствата, на които са били жертви и ще продължа да го правя.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.