Новини от ПП АБВ

Румен Петков алармира, че България е енергийно зависима страна, дава Асен Агов на прокуратурата

от в ПП АБВ Новини 26/03/2024

България внася повече ток, отколкото произвежда, алармира пред медиите в Плевен председателят на АБВ Румен Петков и настоя за преосмисляне на Зелената сделка. Петков ще сезира прокуратурата за изявление на Асен Агов, който обяви в ефира на Дарик радио, че вносителите на руско ядрено гориво получават по 10% комисионна – по цялата верига, до министъра на енергетиката.

България става енергийно зависима страна, предвид факта, че вносът на ток е повече от износа, посочи лидерът на АБВ и подчерта, че този факт трябва да ни декларира категорично, че България става енергийно зависима страна в резултат на престъпното управление на българската енергетика през последните 15 години. „Портретите на всички, които обясняваха, че „Белене“ не ни трябва, понеже имаме много ток, днес трябва да бъдат окачени в районите, в които токът се изключва за половин-един час всяка нощ. Трябва незабавно да започнем изграждането на „Белене“”, категоричен е Петков.

В контекста на енергийната сигурност, пред медиите в Плевен Румен Петков обяви, че ще сезира прокуратурата за изявление на Асен Агов, който обяви в ефира на Дарик радио на 22 март, че вносителите на руско ядрено гориво получават по 10% комисионна – по цялата верига, до министъра на енергетиката. Петков е категоричен, че прокуратурата трябва незабавно да извика Агов, всички негови знания да бъдат документирани по надлежния ред, да бъдат проведени процесуално-следствени действия, които да приключат с един от двата възможни акта на прокуратурата – единият е да бъдат повдигнати обвинения на всички по веригата, за която Агов говори, другият – Агов да бъде обвинен за престъпник към интересите на българската енергетика и българската държава.

Румен Петков определи коментарите у нас и в Украйна за зловещия терористичен акт в Москва като смразяващи.

„Човещината е нещо, което сме загърбили през последните десетилетия. Усетът ни за разлика между доброто и злото е много ниско в йерархията на ценностната ни система. Електронни издания с лекота разгръщат радостта си от трагедията на руската държава и руския народ. Вече са близо 200 жертвите, избити по такъв брутален начин. Хора у нас, които са награждавани от Путин, излязоха с грозни отвращаващи анализи, че това е едва ли не замисъл на руската власт и на Путин. Без да си дават сметка, че Москва и Русия са почернени, че има загинали граждани на Беларус и на други държави“.

Петков е категоричен, че руската държава е длъжна незабавно да направи сериозен анализ как е построена сградата и каква е отговорността на фирмата, организатор на концерта, при охраната, както и каква е отговорността на фирмата собственик на сградата, при гарантиране на охраната.

„Смущаващ е зоологическият ентусиазъм, с който Белия дом, британското разузнаване и някои от говорителите на пронацисткия режим в Украйна, незабавно обявиха, че подкрепят самообявилата се ИДИЛ за организатор и извършител на атентата.  Спекулациите на Вашингтон са грозни и внушаващи усещането, че някъде в дъното стоят Разузнавателното управление и „Ми 6“.

В отговор на журналистически въпрос за изявлението на Калоян Методиев по БНТ, който нарече новосъздаденото движение в БСП „Бузлуджа“ „Бизнес-партия“ и  намекна, че участниците в това движение са близки до бившия президент Георги Първанов и АБВ, Румен Петков коментира, че прекалено много седесари яхат БСП и това е обезпокоително. „Защото когато младежки лидер на СДС, като Калоян Методиев, говори с такъв апломб за БСП, има нещо нередно. Идеята за много седесари начело на БСП не е добра за самата БСП. А, че в левицата е необходима консолидация, няма никакво съмнение. Иначе продължаваме да правим услуга, съзнателно или не, на тази измет, която се саморазпуска от няколко дни“, каза още лидерът на АБВ.

Петков коментира и обявленията за нов списък по закона „Магнитски“, като посочи, че заплахата за „глобалния“ „закон“ периодично се развява с различни обяснения и мотивации. „Но безспорно наличието в подобен списък ти гарантира популярност, медийни изяви, покани за партийни форуми. Това е привлекателната сила на „Магнитски“ за българската политика“, каза Петков

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.