Новини от ПП АБВ

Румен Петков алармира: В България налице е низ от престъпления и липса на воля и способност за противопоставяне от страна на правителството

от в ПП АБВ Новини 28/08/2023

Днес в България налице е низ от престъпления и никакъв контрол от парламента върху правителството. Това коментира пред медиите в Пловдив председателят на АБВ Румен Петков. Като пример той даде освен показния разстрел на Алексей Петров, мистериозната смърт на Ангел Христов и неизяснените обстоятелства, по които е влязъл в страната, но и смъртта на 58-годишния топ адвокат Асен Джингов, настъпила при съмнителни обстоятелства и, както стана ясно, силно приближен до „Продължаваме промяната“. В поредицата съмнителни събития с особена значимост Петков посочи и кацналият преди година и половина в Търговище и изоставен самолет и добави, че демонстрацията на неспособност страната ни да защитава своите външни граници и външните граници на ЕС, както и сигурността на гражданите си, е видима. Румен Петков отбеляза тежката престъпна среда в България и същевременно липсата на каквато и да било воля за противопоставяне от страна на правителството и демонстрирано безсилие от страна на държавата.

В контекста за националната сигурност и заплахата за нея, Румен Петков коментира и американския законопроект, с който САЩ обявява Черно море за зона за стратегическите си интереси и планира постоянно военно присъствие. Документът е внесен в Сената на САЩ на 15 март под наименованието „Закон за сигурността в Черно море от 2023 г.“.  Освен на пряката заплаха за сигурността в Черноморския басейн и за сигурността на България, той обърна внимание и на конкретни текстове, които се отнасят до „политически коректното“ съдържание на медийните продукти и контрол, финансиране и влияние върху медиите, под името „Стратегия за увеличаване на независимите медии и подкрепяни от САЩ медийни инициативи за борба с чуждо зловредно влияние“. Въпросният документ също предвижда България да осигури на САЩ дългосрочно пребиваване на чужди военни кораби в Черно море, които да ни подпомагат в сферата на разузнаването и да извършват кинетични ефекти, каза председателят на АБВ и намекна, че действията на ресорния министър Тагарев и международните ангажименти, които поема, водят точно в посока изпълнение на целите в американския законопроект. Румен Петков настоя за отношение от българския парламент към текстовете в този законопроект, които, при изпълнение, представляват пряка заплаха за сигурността на страната ни.

Румен Петков коментира опитите от страна на българското правителство със закон да бъде спрян договора за доставката на руски петрол като катастрофални за социалната среда и за икономиката ни. Ако това стане, цените на горивата ще бъдат увеличени с минимум 25-30%, предупреди той.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.