Новини от ПП АБВ

Румен Петков алармира за източване на държавата чрез адвокатски услуги

от в ПП АБВ Новини 24/11/2021

Разширява се практиката държавата, при наличие на достатъчен юридически потенциал във ведомствата, да ангажира адвокатски кантори, алармира лидерът на АБВ Румен Петков и посочи два случая като много тревожни. „Булгартрансгаз са ангажирали конкретна адвокатска кантора в съдебни дела, които водят срещу Булгартрансгаз уволнени служители“, съобщи той и добави, че АБВ ще питат каква е стойността на договора.

„МРРБ също така е ангажирала адвокатско дружество „Събев и съдружници“ за водене на дела по имотите на царя и царското семейство“, посочи още Петков.

Въпросите, които поставят от АБВ са: Какъв е численият състав на юристите в МРРБ, както в дирекция „Правна“, така и в другите; защо при наличие на дирекция „Правна“ в МРРБ, се ангажира външен консултант, пълномощник на МРРБ и представител на държавата в лицето на конкретно адвокатско дружество и при какви парични условия е ангажирано това адвокатско дружество. Говори се, че за 10 години, за делата, които държавата губи, сме платили на различни адвокатски компании от порядъка на 3 млн. лв., отбеляза Петков и добави:“Ще питаме и за това кой носи отговорност за ангажирането на тези компании при губени, губени, губени дела“. Лидерът на АБВ е категоричен, че това е един подход за източване на държавата към разни направления.

„Тук се точат нашите пари. Ние плащаме на десетки юристи в Булгартрансгаз – 40 на брой, за да ангажира Булгартрансгаз адвокатско дружество, което да защитава техните интереси. Плащаме на десетки, да не казвам по-сериозен обем юристи на МРРБ, за да се ангажира дружество, т.е. министърката казва, че не вярва на своите юристи и че те са некадърни; Малинов, който е много години в Булгартрансгаз казва, че всичките му юристи са некадърни и точат нашите пари и си ги делят там кой как не знам“, заяви Петков и заключи: „Обществото трябва да знае и да си даде сметка, че повече така не може“.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.