Новини от ПП АБВ

Румен Петков участва в международна конференция „Европа – Русия пред нови геополитически предизвикателства“

от в ПП АБВ Новини 18/11/2022

Председателят на АБВ Румен Петков участва в международна конференция „Европа – Русия пред нови геополитически предизвикателства“. В изложението си на тема „Мирът – забравеното понятие и нужното бъдеще“ той подчерта, че днес ние загърбваме и пренаписваме истината и историята.

„Войната в Ирак нарекохме „коалиция на желаещите“ и ние участвахме в нея. Във войната срещу Югославия се опитахме да скрием собственото си участие за наш срам… войната срещу Либия и войната срещу Сирия – всички тези войни, взели стотици хиляди невинни жертви. Ние се правихме, че не ги виждаме, защото ги води, „който трябва“. Като забравихме онази голямата и истинската война – намираме се в навечерието на 145-та годишнина от нея. Да не забравяме кой беше и кой не беше на 3 март тази година на площада и да не забравяме костите на тези 100 000 посланици на Русия, останали завинаги в България“.

Петков призова да кажем НЕ на войната, но да кажем НЕ на всички, които водят войни.  Той настоя, че трябва да бъдат разследвани всички – всички, които са започнали война, всички, които са правили биолаборатории, всички, които са безчинствали, независимо от чие име и на коя точка на света. Иначе убиваме ООН и съсипваме Европа такава, за каквато мечтаеше Робърт Шуман.

Събитието бе модерирано от проф. д-р Захари Захариев и от проф. Олег Слоботчиков. Сред участниците в конференцията бяха Сергей Калашников с доклад „Народната дипломация и новите геополитически предизвикателства в съвременния свят“, евродепутатът Сергей Станишев, проф. Искра Баева. На събитието присъства и посланикът на Русия Н. Пр. Елеонора Митрофанова.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.