Новини от ПП АБВ

Румен Петков в Ловеч: От АБВ с доц. Мангъров искаме вашата подкрепа за бюлетина номер 6, но всъщност се обръщам към вас да гласувайте за себе си

от в ПП АБВ Новини 02/04/2021

АБВ закри предизборната и кампания в Ловеч. На събитието присъстваха лидерът на партията Румен Петков, доц Атанас Мангъров, водач на АБВ в 3-ти МИР Варна и в 23-ти МИР София град. Домакин на събитието бе водачът на АБВ в 11-ти МИР Ловеч Маргарита Любенова. Събитието се проведе на открито пред Народно читалище „Наука – 1870“ в Ловеч.

Първи взе думата лидерът на АБВ Румен Петков. Според него много обръкано държавното участие в грижата за здравето на хората. „Има две системи, които за съжаление показват фетишизма към парите. Те са на образованието и на здравеопазването. Към тях  голяма болка можем да добавим и културата. Парите следват ученика, парите следват пациента, парите следват любителя на театъра,н на операта, любителя на изкуството. Ако не се противопоставим на 4-ти срещу тези неща, демографската катастрофа няма да е нещо, което върху което разсъждаваме, а ще е нещо, от което ще ни боли. Ако не променим отношението ни като държава към здравето на хората, отношението към нашите деца и тяхното образование, проблемите ще стават от такъв, характер, че няма да можем да ги решаваме. За това ние търсим подкрепата ви с бюлетина номер 6 за един нормален живот в работеща държава. Нормален живот, в който възрастните хора да се радват на внуците си. Нормален живот, в който здравите хора да ходят на работа. Децата ни да ходят на училище. Нормален живот, в който да можем да си говорим в кварталната градинка, да ходим на мач, да ходим на театър. Нормален живот, в който страхът да не започне да ни залива от 6.00 ч. през екраните да приключи късно през нощта, за да започне отново и отново. Ние някак и не виждаме числата, които ни казва държавата. Миналата година в България са умрели 18 хил. души повече в сравнение с по-миналата. От тях 7600 са с прословутото заболяване ковид. Със, не от. Останалите 10 хил. умряха заради хаоса, некадърието и неспособността на държавата да се организира, за да се грижи за нас. Основната функция на една държава. Не просто защото е записано в Конституцията, а защото така е устроен светът. Обръщам се към вас  с апел подкрепете нашите кандидати. Маги е човек, който е доказала себе си. Доказала се е в живота като човек, който може да взима решение. Може да решава проблеми, може да създава атмосфера около себе си и човек, който не зависи от конюнктурата. Това ни кара да сме горди с нея, защото този тип хора, всъщност са гръбнака на България. Този гръбнак, който ни съхранява. Никой не се впечатлява от дребния факт, че институциите пропускат, че тази година се навършват 1340 г. от основаването на българската държава. Някак си не искаме да видим значимостта на нашата история или тя не може да стигне до душите на тези, които ние сме овластили с гласа си. Техните приоритети са други. Те могат да държат властта си чрез страх, чрез налагането на определени никому ненужни и абсолютно безрезултатни мерки“, заяви Петков.

Той призова всички на 4-ти да гласуват. „Да, ние от АБВ с доц. Мангъров искаме вашата подкрепа за бюлетина номер 6, но всъщност се обръщам към вас – гласувайте за себе си. Гласувайте за нормалния си живот, за нормалната и работеща държава“, допълни още лидерът на АБВ. Румен Петков пожела успех в неделя и заяви, че той е на хората, на децата им, защото в неделя трябва да решим коя е нашата България – нормалната, работещата, държавата, с която се гордеем.

Доц. Атанас Мангъров също каза няколко думи. „Мога да кажа, че в Ловеч съм бил като войник. Тогава имаше град, който кипеше от живот. Просто нещата тръгнаха наопаки. След два дни е моментът, който всеки от нас, който счита, че това, което става е правилното, може да гласува за още от същото. Който счита, че нещата биха могли да се променят, нека се разходи и до избирателните секции. Това е“, допълни доц. Мангъров.