Новини от ПП АБВ

Румен Петков в Плевен: Формирането на правителство с неясно бъдеще е проблем на цялото общество

от в ПП АБВ Новини 23/05/2023

Манифестация на подлостта, двуличието и предателството. Така председателят на АБВ Румен Петков коментира в три думи политическите процеси в последната седмица, довели до съгласие по формиране на кабинет. Подлост към гражданите и протеста срещу статуквото, двуличие в иначе категоричните тези на предизборната кампания и предателство в демонстрацията на виждания за възможните политически конфигурации и  за управление, обясни той.

Пред медиите в Плевен, в анализ на политическите процеси в страната, след заявената воля за правителство с втория мандат на ПП-ДБ и с ротация през девет месеца на министър-председателя, Румен Петков заяви, че формирането на правителство с неясно бъдеще е проблем на цялото общество.

Предвид посочените приоритети на правителство с втория мандат – конституционна реформа за промени в структурата на прокуратурата и Висшия съдебен съвет – Петков смята, че това е демонстрация от страна на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС на заинтересованост от неработеща съдебна система. Това обслужва престъпността, която вижда, че не е обект на правораздаването и правоохраната, коментира още лидерът на АБВ. Сред заложените приоритети също е да се изпълни законодателната програма за Шенген и еврозоната, от което личи неспособността на водещите политически формации да доведат България до Шенген и еврозоната, смята Петков. Що се отнася до обявеното намерение за ротация на премиерския пост, Румен Петков прогнозира, че това ще доведе до края на правителството след 9 месеца и ще наложи изпълнението на цялата процедура – връчване на мандати, преговори, съставяне на кабинет – наново.

По думите на председателя на ПП АБВ правителство с втория мандат ще ангажира България с войната в Украйна по най-грубия и безогледен начин. По информация на Петков страната ни е поела ангажимент за предоставяне на един от комплексите С-300. Ако това е така, то би било голям удар върху националната ни сигурност, добави той.

Петков е категоричен също, че страната ни трябва да настоява и за обективна оценка на радиационната обстановка в Украйна и Полша, защото според редица американски издания излязоха с данни, че тя е рязко влошена.

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.