Новини от ПП АБВ

В Стара Загора и Раднево ЛЕВИЦАТА! се явява на местния вот със сдружение „За Марица Изток“ с пълна листа

от в ПП АБВ Новини 26/09/2023

В Стара Загора и Раднево коалиция ЛЕВИЦАТА! се явява на местния вот със сдружение „За Марица Изток“ с пълна листа. Синдикалисти от енергийния комплекс „Марица-изток“ ще водят листата на коалиция – първи и втори са Деян Дяков и Наско Митев, председатели на КНСБ в ТЕЦ „Марица-изток 2“ и „Мини Марица-изток“. Двамата са част и от новосъздаденото сдружение „За Марица Изток“. ЛЕВИЦАТА! и участниците от сдружението няма да издигат свой кандидат за кмет, на този етап няма да дадат подкрепата си за нито един от издигнатите в Стара Загора, каза Деян Дяков. Той обясни, че независимо от предложенията на останалите политически формации, сдружение „За Марица Изток“ дава доверието си именно на ЛЕВИЦАТА! заради последователната политика на партиите от коалицията в подкрепа на въглищния комплекс.

Имахме предложения от всички партии, но към момента нашият щаб прецени, че ЛЕВИЦАТА! е единствената политическа формация, която ще е полезна за комплекса „Марица-изток“ и която се доказа назад в годините като яростен защитник на българската позиция и смята, че комплексът е от стратегическо национално значение“.

Лидерът на АБВ (част от ЛЕВИЦАТА!) Румен Петков подчерта, че енергетиката и комплекса „Марица-изток“ винаги са били приоритет и кауза и именно по тази причина затова са провели разговори със синдикалните членове да поведат листите в региона.

За гражданите на Стара Загора и региона е изключително важна подкрепата за Източномаришкия басейн, тъй като това е подкрепа за националната сигурност на България. „Били сме последователни в нашата позиция и битката ни ще продължи. Това не е битка с предизвестен край, от нас зависи да принудим Европейската комисия да се съобрази с националния ни интерес. Ако ние сме част от семейството, нашите партньори трябва да ни разберат. В случая безсилието на поредица български правителства е основната причина слугинажът. За това е в ръцете на гражданите да запазим енергийната и национална сигурност и да гарантираме социалния характер на развитието на Стара Загора и региона. Днес единството на синдикатите е по-важно от всякога, а спасяването на комплекса е въпрос на национална сигурност“.

Освен в Стара Загора, ЛЕВИЦАТА! ще разчита на синдикалисти и в община Раднево. Там също се регистрира пълна листа с кандидати за съветници, изцяло с енергетици и миньори. В Раднево също няма да бъде издигнат кандидат за кмет, нито ще бъде подкрепен някой от регистрираните.

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.