Новини от ПП АБВ

Кандидатът за столичен кмет на ЛЕВИЦАТА! и БСП-София е Ваня Григорова

от в ПП АБВ Новини 25/08/2023

Кандидатът за столичен кмет на ЛЕВИЦАТА! и БСП-София е Ваня Григорова. Така икономическият съветник на КТ „Подкрепа“ става общата лява кандидатура София, като се очаква още над десет леви формации да я подкрепят. Номинацията бе обявена от лидерите на БСП-София Иван Таков и на ЛЕВИЦАТА! Костадин Паскалев. Мотото на лявото обединение е „София за всички“. Пред медиите бе представен „Манифест за един демократичен град“, подписан от самата Ваня Григорова.

Григорова обяви, че приема номинацията за кмет на столицата с готовността за преглед на общинските услуги, които към момента са отдадени на управление на частни структури, с  акцент и върху социалните услуги и върху недостига на места в детските градини и яслите. Тя е категорична, че столичният бюджет трябва да се разпределя равномерно между централната градска част и кварталите. София трябва да е гостоприемна първо за жителите на София, подчерта тя.

„Имаме обща цел – първо, да има представителство на обикновените хора в институциите и в управлението. Към момента милионерите са тези, които могат да си купуват закони и благоволението на управляващите, а обикновените хора често се чувстват нечути. Другата причина, поради която се съгласих да приема това предизвикателство, е фактът, че от 33 години София се управлява от десни партии“.

Председателят на градската организация на БСП Иван Таков отбеляза, че предстои тежка битка срещу статуквото, срещу “сглобката”. „Събрали сме се, за да променим София, така че да работи в полза на гражданите, а не единствено в полза на бизнеса”, каза Таков.

Лидерът на ЛЕВИЦАТА! Костадин Паскалев изрази увереност, че Ваня Григорова ще работи за проблемите на София и готовност за съдействие по тяхното решаване, стъпка по стъпка. „Ще работим в общ екип за решаването на тези проблеми. Смятаме, че единният ляв блок е този, който може да предложи решения, които да върнат достойния облик на София”, подчерта Костадин Паскалев

 

Здравей 👋
Радваме се да те видим

Абонирай се за нашия бюлетин, чрез който ще те информираме за всичко ново около ПП АБВ.

Ние не спамим! Запознай се с нашата политика за поверителност за повече информация.